Samsun Yandı

Samsun Yandı
Samsun’da şiddetli lodos nedeniyle sekiz ayrı bölgede orman yangını meydana geldiği açıklandı

Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı ve beraberindekiler, Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret ederek, il genelinde sekiz ayrı bölgede çıkan orman yangınları ile ilgili bilgi sundu.

samsunyandi-2.jpg

Ziyarette Amasya Orman Bölge Müdürü Yaşar Sarı, 01 Şubat 2015 Pazar günü öğlen saatlerinde kuvvetli lodos nedeniyle elektrik tellerinin birbirine çarpması sonucu oluşturduğu kıvılcımlar sonucu başladığı tahmin edilen ilimiz Yakakent ilçesi Gündüzlü Mahallesi’nde, Çarşamba Gülyazı ve Ordu Mahallesi’nde, Salıpazarı merkezde, Bafra ilçesi Elifli Mahallesi’nde, Terme ilçesi Gülardı Mahallesi’nde ve Atakum Kulacadağ ve Kayagüney Mahallelerinde meydana gelen ve 02 Şubat 2015 Pazartesi günü sabaha kadar devam eden orman yangınları söndürme ve soğutma çalışmaları hakkında bilgi verdi.

samsunyandi-3.jpg

Vali Şahin yaptığı açıklamasında, “01 Şubat Pazar günü öğlen saatlerinden itibaren ilimiz ilçelerinde başlayan orman yangınları, 02 Şubat 2015 Pazartesi günü sabaha karşı kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları halen devam etmektedir. İlimiz Yakakent ilçesi Gündüzlü Mahallesi’nde meydana gelen orman yangınında sekiz ev yanmıştır. Bu yangın sonucunda mağdur olan vatandaşlarımız için konteynır evler Gündüzlü Mahallesi’ne gönderilmiştir. İhtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalarımız sürdürülmektedir. Can kaybının olmaması sevindirici bir durumdur. Ben tüm vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın lodoslu havalarda anız ve benzeri maddeleri yakmamaları ve çevrede görülen herhangi bir ateş ve duman halinde hemen 177 veya 110 Nolu telefonlara bildirmelerini istiyorum. İlimizde 01 Şubat 2015 Pazar günü öğlen saatlerinden başlayan orman yangınlarında Samsun, Amasya, Çorum, Çankırı, Tokat, Sivas, Giresun ve Sinop illerine bağlı Orman İşletme Müdürlüğü’nün arazözleri söndürme çalışmalarına katılmışlardır” dedi.

Ziyarete ayrıca, Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Keskin ve Samsun Orman İşletme Müdürü Halil Oflu katıldı.

samsunyandi-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir