Samsun Turizmi konuşuldu

Samsun Turizmi konuşuldu
Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, Bafra ilçesi Şevket Aşcı Turizm Fakültesi Hanife Aşcı konferans salonunda düzenlenen programa katılan Vali İbrahim Şahin,

“Turizm konusu çok önemsediğim, eğitimden sonra çok önem verdiğim konulardan biridir'2019’u 100'üncü Yıl dolayısıyla bizim çok görkemli bir şekilde kutlamamız gerekiyor" dedi.

Programa ayrıca, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, iş adamı Kaya Aşcı, 19 Mayıs Üniversitesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE GÖREMEZSİNİZ

Bu program vesilesiyle turizm haftasını kutladıklarını hatırlatan Vali İbrahim Şahin,"Malezya'dan, Endonezya'dan, Tayland'dan, Tayvan'dan ve Amerika'dan bir çok turist geliyor. Ama ben Samsun'da onun onda biri kadar ancak turist görüyorum. Çoğu zaman da göremiyorum. Bu Samsun'un tarihi dokusunu koruma kültürünün yerleşmemesinden kaynaklanıyor olabilir. Samsun'a daha çok turist çekebilmek için bunun mücadelesini veren, Kültür Turizm Müdürlüğümüz ve Valiliğimiz var. Kuş Cenneti gibi bir varlığı dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Onun için de orayı keşfettiğim andan itibaren dedim ki, iyi ki burası bakir kalmış. Başkaları buraya el atsaydı üzülürdüm. En azından şimdi kendi inisiyatifimiz dahilinde elden geçirebiliyoruz. Bir takım şeyler yapılacaksa da daha tertipli, daha düzenli müdahaleler yaparak, dünya mirası olarak insanlığa kazandırmayı çalışıyoruz "diye konuştu.

SAMSUN CİDDİ BİR EKSİKLİK YAŞIYOR

Samsun için önemli üç tarih var. Bunun bir tanesi çok yakın olduğunu vurgulayan Vali Şahin," 18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları şehrimizde yapılacak Samsun Milli Mücadelenin başladığı şehirdir. Meşale şehridir. 2019’u 100. Yıl dolayısıyla bizim çok görkemli kutlamamız gerekiyor. Diğer taraftan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı 2023 tarihinde dünyanın en iyi ilk on ekonomisine ülkemizi sokacağız.Turizm Fakültesini çok önemsiyorum. Mesela kuş cenneti ile ilgili çokça fotoğraf çekmemiz gerekiyor. Kuş cennetinin % 90’ı Bafra sınırları içerisinde. Burada turizm fakültesi öğrencilerinin bir çalışma yapması gerekiyor. Kuş cenneti ile ilgili sosyal medyayı çok iyi kullanmamız gerekiyor. Benim turizm fakültesinden beklentilerim çok yüksektir. İhtiyaçlarınız doğrultusunda bizden istekleriniz olursa biz sizin yanınızda olacağız. Çünkü turizm konusunda Samsun ciddi bir eksiklik yaşıyor. Bu kadar güzel bir yörenin bilinmiyor olması beni şaşırtıyor” dedi.

BUNU HEP BİRLİKTE YAPACAĞIZ.

Benim TRT Genel Müdürlüğüm zamanında kuş cennetini görseydim, en az on farklı belgesel yapardım. Gerçekten çok kıymetli bir yer olduğunu belirten Vali Şahin,"Kamu gücünü kullanacağız ama özel sektör girişiminin ruhunu asla bir kenara bırakmayacağız. Her bir ferdin, her bir şahsın, gerek öğrenci, gerek öğretim üyesi yani Türk vatandaşı olan herkesin ülkenin kalkınması ile ilgili çok ciddi mesafe aldırması gerekiyor. Bunun içinde el ele verelim. ‘Benim görevim şu, buna karışmayız’ değil, el ele vererek mücadele etmeliyiz. Bunu hep birlikte yapacağız. Kendi aranızda şirketler kurun, dernekler kurun, içinizde destek kültürünü geliştirin. Çünkü tek başınıza olduğunuzda hiç bir ifade etmeyebilirsiniz, üç veya dört kişi bir araya gelin şirket kurun.Kuzey ülkelerine uçak seferleri başlatılacak. Kuzey ülkelerde biz, bizim tarafta da Rusya reklama girecek. Billboardları dolduracağız. Bizim çalışmalarını onlar, onların çalışmasını biz yapacağız. Dolayısıyla turizm hareketi oluşacak. Turizm çok hızlı büyüyen sektör. Şimdiden alt yapısını oluşturmanız gerekiyor. Yani herkes üzerine düşeni yaparsa çok daha iyi olur. Turizm konusu çok önemsediğim, eğitimden sonra çok önem verdiğim konulardan biridir.Bu düşüncelerle başta buranın imarına, inşasına katkı sağlayan Aşcı ailesine ve bizi buraya davet eden dekanımıza teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel, daha verimli, daha bereketli bir turizm faaliyeti sürdürmek üzere hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından, Turizm Fakültesi 3'üncü Sınıf öğrencisi Beyza Öztürk, Bafra’daki tarihi ve turistik değerlerimiz konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencileri ve halk müziği kulübü tarafından müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra Vali İbrahim Şahin ve protokol üyeleri tarafından Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin’in hazırladığı ‘Bafra’nın Ağlayan Evleri’ isimli resim sergisini gezildi. Ardından etkinlik gastronomi şenliği ile son buldu.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir