SAMSUN TSO’DAN YUMBUL’A ZİYARET

SAMSUN TSO’DAN YUMBUL’A ZİYARET
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetimi, Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı’na atanan Zeki Yumbul’u ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, Yönetim Kurulu Üyeleri Necdet Yeşilyurt ve Oğuzhan Serinkaya ile Meclis Başkan Yardımcısı Aydın Özvatan, Samsun Vergi Dairesi Başkanlığı görevine atanan Zeki Yumbul’u makamında ziyaret etti.
Zeki Yumbul’a yeni görevinde başarılar dileyen Salih Zeki Murzioğlu, “Devletin ihtiyaç duyduğu gelir kaynaklarının sağlamasında önemli kalemlerden birisi toplanan vergilerdir. Genç bir nüfusa sahip ülkemiz, her geçen gün dünya sıralamasındaki yerini yukarıya doğru çıkartıyor. Bunda da vergisini düzgün bir şekilde ödeyen esnafımızın, tüccarımızın, sanayicimizin katkısı büyüktür. Devletimizin tüm hizmetlerinin arkasında mükelleflerin ödediği vergileri söz konusudur. Bizim tek şikayetimiz kayıt dışı ekonomi. Bu durum vergisini zamanında ödeyenlerle, kayıt dışı çalışanlar arasında rekabet şansını azaltıyor. Bizlerin temennisi gününde vergisini ödeyenlerle ilgili çalışma yapılması ve kayıt dışının ortadan kaldırılmasıdır. Kurum olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman sizlerin yanındayız. İnşallah hep birlikte el ele vererek şehrimizi ve ülkemizi daha iyi yerlere taşıyacağız. Ben buna yürekten inanıyorum” dedi.

ESKİ DMO YERİNE HİZMET BİNASI
Bölgenin en büyük şehri Samsun’da görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Samsun Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumlu ise amaçlarının hizmet çıtasını daha da yukarı çıkartmak olduklarını söyledi. Mükellef haklarını esas alarak çalışma yürütmeye büyük gayret ve özen göstereceklerini belirten Yumlu, “Geçmişte olduğu gibi devletin etkinliğini devam ettirmeye çalışacağız. Buda STK’lar ve kamu kuruluşlarıyla ortak çalışarak olacak. Amacımız Samsun’u hak ettiği bir yere getirmek. Karadeniz bölgesinin, vergi anlamında Türkiye ortalamasında güzel yerlerde olduğunu ifade edebilirim, mükellefin vergi hassasiyetine karşılık daha iyi hizmet vermek bizim birinci görevimizdir. Samsun da ilk yapacağımız iş fiziki ortamımızın iyileştirilmesi olacaktır. Bunun temelleri bizden önce atılmış. Yatırım programına alınan eski Devlet Malzeme Ofisi(DMO) alanına yeni hizmet binası yapmak için çalışmalar devam etmektedir. Yeni binamızın faaliyete geçmesi ile birlikte mükellefimize daha güzel şartlarda hizmet vereceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir