Samsun Tso'da 'Hava Kargo' Görüşüldü

Samsun Tsoda Hava Kargo Görüşüldü
Türk Hava Yolları (THY) Ankara Kargo Müdürü Suat Ericekli, Samsun’daki hava kargo tesislerinin Anadolu’daki en iyi noktalardan biri olduğunu ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi

THY Ankara Kargo Müdürü Suat Ericekli, THY Samsun Müdürü Muhammed Ali Akdoğan ile birlikte Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nı (STSO) ziyaret etti. Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nun şehir dışında olması nedeniyle Ericekli ve Akdoğan’ı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya ağırladı. Ziyarette, Samsun’un hava kargo taşımacılığı ve potansiyeli ele alındı.

ERİÇEKLİ: “SAMSUN’UN ÖNEMİNİN VE POTANSİYELİNİN FARKINDAYIZ”

Ziyarette konuşan THY Kargo Müdürü Suat Ericekli, kargo taşımacılığını daha aktif hale getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, “THY Kargo olarak kapasitesi yüksek olan şehirlerde sanayicilerimize yardımcı olabilmek amacıyla neler yapabileceğimizi tespit etmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin çeşitli şehirlerini geziyoruz. Samsun’da kapasitesi yüksek kentlerimizden biri. Samsun’un öneminin farkındayız. Deneyimli bir satış ekibimiz var. Samsun’da içinde soğuk hava deposu olan mükemmel bir hazır tesis mevcut. İç hatlardaki yapılanması mükemmel. Samsun, hava kargo da Anadolu’daki en iyi noktalardan biri. Burada ekstra bir şey yapmaya bir şey yok. Buradaki tesis başka illere nasip olmayan bir özelliklerde. Samsun için çok büyük avantaj. Biz burayı sadece Samsun olarak da düşünmüyoruz. Bizim hedefimizde çevre illerde var. Bu bölgede hava kargo taşımacılığı her yıl yüzde 100 olarak büyüyor ama yeterli değil. Kapasiteyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.

"EN BÜYÜK SIKINTI BİLİNİRLİLİK"

Hava kargonun bilinirliğini artırmak adına çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Ericekli, “Bizim şu anda en büyük sıkıntımız bilinirlilik. Dünyanın en çok ülkesine uçan havayoluyuz. Uçak sayımız mükemmel seviyede. Böyle de bir hat ve tesis varken, buradaki sanayicimiz de üretiyor ve yurt dışına gönderiyorsa bunu neden THY ile yapmasın. Sonuçta uçağın üstü doluyor, biz de altını doldurmaya çalışıyoruz. Günümüzde zamanın ne kadar önemli olduğu herkes tarafından biliniyor. Hava kargoya bakıldığında diğer taşımalık sistemlerin biraz daha pahalı olarak görülebilir ama bunu zamana vurduğunuzda inanın para ikinci planda kalıyor. İnşallah sizin de katkılarınızla kargo hizmetimizi daha tanınır ve aktif hale getireceğiz. Biz, bu konuda sizin ve ekibinizin yardımlarınızı istiyoruz” şeklinde konuştu.

ŞAHİN, ÜRÜNLERDE TEŞVİK UYGULANMASINI TALEP ETTİ

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ise hava kargo tesislerinin daha aktif hale getirmek için gereken desteği vereceklerini kaydetti. Samsun’un hava kargo taşımacılığından yeteri kadar yararlanamadığını belirten Şahin, “Samsun, üç limanı içinde barındıran ve 81 il içinde üç tanesine nasıp olan hava, kara, demir ve deniz ulaşım akslarına sahip bir şehir. Samsun’u lojistik kent yapma çabası içindeyiz. Bu konuda epey mesafe aldık. Lojistik bölgenin hava kargo taşımacılığına direkt etki sağlayacağına inanıyoruz. Ama bu sürece hep birlikte çok iyi yönetmemiz gerekiyor. Hava kargo bir nimettir ve bunun Samsun’a epey katkı sağlayacağına inanıyorum. Bunu mutlaka çok güzel bir biçimde çalıştırmalıyız. Samsun hava kargo tesislerinde gümrüklü alanda bir gümrük görevlisi yok. Bunu bir eksiklik olarak görüyoruz. El ele vererek inşallah kargo tesislerini rantabl hale getiririz. Bundan endişeniz olmasın. Bizim sizden isteğimiz bazı ülkelerde olduğu gibi belirli ürünlerde teşvik uygulanması. Böyle bir uygulamanın uçak kargo taşımacılığına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. İnşallah bu konu üzerinde de bir çalışma yaparsınız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz