Samsun TSO Geleneksel İftar Yemeği

Samsun TSO Geleneksel İftar Yemeği
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen geleneksel iftar yemeği, protokolü ve iş dünyasını bir araya getirdi.


Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, her Ramazan ayında olduğu gibi, bu Ramazan ayında da iftar yemeği düzenledi. Samsun Gülhan Restoran'da düzenlenen iftar yemeği, Samsun protokolü ve iş dünyasının temsilcilerini aynı masa etrafında buluşturdu.
Yoğun ilginin olduğu iftar yemeğine AK Parti Samsun Milletvekilleri Tülay Bakır ve Ahmet Yeni, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Samsun Baro Başkanı Nejat Anıl, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, daire amirleri, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.
İftar yemeğinin sonrasında misafirlere hitaben bir konuşma yapan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Samsun'da güzel şeyler yapılıyor. Samsun'un her şeyiyle gurur duyuyoruz. Samsun'un ihracatı çok iyi yerlerde değil. Samsun TSO bunun için geçmişte iyi şeyler yapmaya çalıştı. İhracatı geliştirmek için ihracat yapan şirketlerin personellerine dersler verdi. Onlara iş yerlerinde ihracatlar yaptırıldı. Buna rağmen sayı yine istediğimiz düzeyle değil. Bunu geliştirmek için Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, üniversitelerimiz, odamız ve OKA’ya proje sunup destek alarak "İhracatı Geliştirme Mastır Planı" hazırlattı. Bunu daha önce anlattık. Şimdi de kitapçık haline getirdik. İnşallah ramazan bereketiyle beraber ihracatımıza büyük katkılar olur" dedi.
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsun ihracat stratejiyle ilgili olarak eylem planı hazırladı. Samsun'un konumu ve büyüklüğü açısından baktığımızda bir önceki yıl ki ihracat rakamları yaklaşık olarak 450 milyon dolar civarındadır. Bu rakamın yetersiz olduğunu ve arttırılması gerektiğini biliyoruz. Hazırlanan planda “Bu durumu nasıl geçeriz?” gibi sorulara cevap arandı. Samsun'un ihracatta hedef olarak koyduğu stratejiler belirlendi. 2015-2019 ve 2023 hedefleri olarak farklı rakamlar belirlendi. Bunlar birer hedeftir. Amaç bunları yakalamak ve üstüne çıkabilmektir. 2015'de 1 Milyar dolar, 2019'de 3 Milyar dolar ve 2023'de ise 6 milyar dolarlık ihracatı Samsun yapmalıdır ve yapabilir düşüncesiyle bu hedefleri ortaya koyduk. Samsun'da tarım noktasında, DSİ projelerinde, tarımsal verilerin ihracatta dönüştürülmesi büyük önem taşıyor. Artık bütün işletmelerimiz ihracatı düşünmelidir. İç pazardan dünyaya açılmalıdır. OKA'nın katkılarıyla başlatılan bu projenin bizi iyi sonuçlara götürmesini temenni ediyorum. Samsun Lojistik Köy çalışmalarında da önemli yol aldık. Bunu kamuoyuyla da yakında paylaşacağız. Ben bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
untitled-5.20130718114353.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel