Samsun Tohm Judocuları Yükselişe Devam Ediyor

Samsun Tohm Judocuları Yükselişe Devam Ediyor
Samsun TOHM Judocuları Yükselişe Polonya da yapılan Ümitler Avrupa kupasında tek madalyayı alarak devam ettirirken ilk madalyayı Eren Aksoy aldı

Polonya da, 26 Ülkeden, 510 sporcunun katılımı ile yapılan EJU faaliyeti Avrupa kupasına, Milli takımımız toplam 13 erkek sporcu ile katılırken, 60 kg’ da TOHM’ lu sporcumuz Eren Aksoy gümüş madalya alarak, şampiyonada madalya alan tek sporcumuz olmuştur. Samsun TOHM Teknik Direktörü, Sebahattin Zayimoğlu, antrenörler, Erdal Doğan, Furkan Othan ve Erkut Şahin, "TOHM da bulunan sporcularımızın büyük bir bölümü ümit kategorisinde olan sporculardır. 2016 Ümitler Türkiye şampiyonasında çok önemli bir ivme yakalayarak, şampiyonada TOHM’ lu sporcular 10 madalya elde edip, ümit Milli takımımızın büyük çoğunluğunu oluşturdular. Bu çıkış, 2016 da başlayan Avrupa kupalarına da yansıyarak, bugüne kadar gidilen tüm Avrupa kupalarında sporcularımız madalya ile döndüler ve bu sporcularımızın önemli bir bölümü TOHM’ a seçilene kadar , tanın, bilinen sporcular değillerdi.

Buda, bir sistemin içerisinde bulunan sporcunun daha hızlı yol alacağının göstergesi olmuştur. TOHM’ un kuruluş amacı ve Türk sporuna Olimpik performansta yapacağı katkı somut olarak bir kez daha ispatlanmıştır. Bunu böyle olduğunu biz teknik adamlar olarak zaten biliyorduk ancak, Türkiye de TOHM’ un yeni kurulan bir sistem olması, iki buçuk yıldır bize, yapılanma sürecinde camiamızdan tam destek konusunda biraz zaman kaybettirmektedir. Ama görülüyor ki, zor şartlarda geldiğimiz bu noktadan sonra arkadaşlarımızın diğerleri de Ülke sporunun geleceği için bu gerçeği kabulleneceklerdir. Ancak, bu yolda ilerlerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurun, TOHM kalitesini olması gerektiği ölçülerde tutarak, sulandırmadan yolumuza devam etmemiz gerekliliğidir. Bu çok önemlidir.

Bu vesile ile, Spor Bakanlığımıza ve tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyor ve sporcumuzu başarısından dolayı kutluyoruz.

HABER MERKEZİ

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir