'Samsun sigarasını yaşatamadık'

Samsun sigarasını yaşatamadık
Kılıçdaroğlu: "Başarısız olduğumuz tek alan var o da siyaset."

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: (Swoboda ile görüşmemesi) "Eğer siz düşünceyi açıklama özgürlüğünü korumuyorsanız, Sizin ünvanınız, bulunduğunuz makam ne olursa olsun, demokrasiyi bu ülkeye getiren bir siyasal partinin genel başkanı olarak sizinle görüşmeyeceğim dedim. Ve görüşmedim."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu, İş Dünyası Diyalog ve Dayanışma Birimi (İDDB) etkinlikleri kapsamında düzenlenen

"İDDB Beylikdüzü Etkinliği"ne katıldı. İşveren örgütleri ve meslek örgütlerinin sorun ve çözüm yollarına yönelik düzenlenen toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, iş dünyası ve sanayicilerin barışması gerektiğini söyleyerek, bunun yeni Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir gereği olduğunu ifade etti. Turgut Özal'ın ekonomide başarılı bir siyasetçi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Özal'ın ekonomideki başarısının altında devlette yaptığı görevler yatar. Neyi nasıl yapacağını, bürokrasinin hangi engelleri çıkarabileceğini en iyi bilirdi. Biz de biliyoruz. Nasıl çözüleceğini de biliyoruz. Hiçkimsenin endişesi olmasın" dedi.

"DÜNYAYI DOLARA BOĞDULAR"

Dünyadaki krize değinen Kılıçdaroğlu, "Biz paramız çok değerli olduğu için övünüyoruz. Amerika övünmüyor. Doların değerinin düşmesi gerekir diyor. Dünya krizini atlatmam için. Krizi diğer ülkelere benim ihraç etmem lazım. Amerikan Merkez Bankası dolar basın diyor. 3 trilyon dolar para basıldı. Bütün dünyayı dolara boğdular. Türk Lirası şişti, yükseldi. Kim zarar görüyor? Bizim sanayicimiz zarar görüyor" diye konuştu. Türkiye'nin teknoloji yönünden dünyanın gerisinde kaldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Güney Kore'nin bütün dünyada egemen olan Samsung markası var. Biz Samsun sigara markasını bile yaşatamadık" dedi.

"BAŞARISIZ OLDUĞUMUZ TEK ALAN VAR. O DA SİYASET"

Alınan vergilere de değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Son 10 yılda ne kadar para toplandı? Vergi olarak 1.1 trilyon para toplandı. 134 milyar dolar iç borç yapıldı. 207 milyar dolar dış borç yapıldı. 38 milyar dolarlık da özelleştirme yapıldı. Toplam 1 buçuk tirilyon dolar para, son 10 yılda harcandı. Müthiş bir para. Yeni bir Türkiye inşaa edebilirsiniz." Türkiye'nin bir çok alanda başarılı olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bizdeki azim ve kararlılık hiçkimsede yok. Her alanda başarılıyız. Edebiyatta, sinemada, tıpta... başarılıyız. Başarısız olduğumuz tek alan var. O da siyaset" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel