Samsun – Rusya arası sadece 40 dakika oluyor

Samsun – Rusya arası sadece 40 dakika oluyor
Samsun İl Genel Meclisi Nisan ayı 3. birleşimi Samsun İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Samsun İl Özel İdaresi İl Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Samsun ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin artması amacıyla Samsun – Rusya arası uçak seferle

 

   Samsun İl Genel Meclisi Nisan ayı 3. birleşimi Samsun İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. Samsun İl Özel İdaresi İl Genel Sekreteri Aslan Karanfil, Samsun ile Rusya arasındaki ticari ilişkilerin artması amacıyla Samsun – Rusya arası uçak seferleri yapılmasını amaçladıklarını belirtti

Samsun İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında yapılan birleşimde, Samsun’da Turizm Altyapı Birliği kurulacak olmasından, Ahşap camilerin tadilatına kadar birçok konu hakkında konuşma yapıldı. Samsun İl Özel İdaresi İl Genel Sekreteri Aslan Karanfil, gündem dışı görüşmelerde, Samsun’un turizm zenginliklerinin korunması ve Turizm Merkezlerinin altyapı sorunlarının zamanında çözümlenmesi için Turizm Altyapı Birliği oluşturulacağına dikkat çekerek, “Turizm Merkezi ilan edilen yerlerde, Turizm Altyapı Birliği var. Samsun’da da 7 Turizm Merkezi var. Bu alanların düzenlenmesi için ve altyapı çalışmalarının zamanında yapılması için diğer illerde olduğu gibi Samsun’da da Turizm Altyapı Birliği oluşturulacak. Birliğin başında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy olacak. Böylelikle, Turizm Merkezleri daha da iyi hale getirilecek” dedi.

Samsun – Rusya arası uçak seferleri için görüşmeler sürüyor

Karanfil, ithalat – ihracatın ve turizmin gelişmesi için Samsun – Rusya arasında uçak seferi olması gerektiğine dikkat çekerek, “Samsun Valiliği, Samsun İl Özel İdaresi, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası olarak, Samsun’dan Rusya’nın Krasnador veya Soçi şehirlerine uçak seferi açılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu seferler açıldığında, iki şehir arası mesafe sadece 40 dakika olacak. Bunun sonucunda, iki ülke arasında, ithalat – ihracat ve alışveriş turizmi oranı ciddi anlamda artacak. Samsun gerek özel hastaneler, gerek devlet hastaneleri bakımından sağlık kenti oldu. Rusya’dan buraya birçok Rus vatandaşı sağlık hizmetleri içinde gelecektir” açıklamalarında bulundu.

 

Kültür varlıkları turizme kazandırılıyor

Mecliste görüşülen bir başka konu ise, Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan, Ordu Köyü Eski Cami, Yaycılar Tahta Cami, Ustacalı Tahta Cami, Kuşhane Tahta Cami, Porsuk Eski Cami, Kocakavak Köyü Cami ile Ordu Köyü Kale Kalıntılar, Güldere Tarihi Değirmeni ve Kabaceviz Şelalesi’nin turizme kazandırılması oldu. Ahşap camilerin ve turizm merkezlerinin, şehre kazandırılması için gerekli çalışmaların başlatılması kararı alındı.

Köy yollarına bakım onarım yapılacak

Meclisin bir diğer gündem maddesi ise Köy Yolları Yapım, Bakım ve Onarım programı oldu. Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonunun çalışmaları neticesinde, İl Özel İdaresi’nin 2012 yılında 17 ilçede bulunan köy yolları yapım, bakım ve onarımı için yapılan iş  programı meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Konu ile ilgili bir konuşma yapan Samsun İl Özel İdaresi İl Genel Sekreteri Aslan Karanfil, KÖYDES projesi kapsamında köy yollarının bakım ve onarımının yapılabileceğini belirterek, “İl Genel Meclisi ve KÖYDES ile ortaklaşa bir çalışma yapılarak, daha fazla köy yolu yapımı ve onarımı yapılabilir. İl Özel İdaresi olarak ayrılan bütçenin yetersiz kalması halinde, KÖYDES’in desteklerinden de yararlanabiliriz.” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir