Samsun Polisi Change Çetesini Çökertti

Samsun Polisi Change Çetesini Çökertti
Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, İstanbul bağlantılı change çetesini çökertti. Şu ana kadar 20 aracı çalarak motor ve şasi numaralarını değiştirip sattıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 15 şüpheliden 9'u adliyeye

Edinilen bilgiye göre, bazı kişilerin Samsun-İstanbul arasında araçları çalarak motor ve şasi numaralarını değiştirip sattıkları istihbaratını alan Hırsızlık Bürosu ekipleri, 6 ay önce teknik takip başlattı. Teknik ve fiziki takibin tamamlanmasının ardından önceki gün operasyonun düğmesine basan polis, İstanbul’da 1, Samsun’da ise ikisi kadın 14 kişi olmak üzere toplam 15 kişiyi gözaltına aldı. Ayrıca 16 ev ve iş yerine baskın düzenleyen polis, 1 ruhsatsız tabanca, 230 tabanca mermisi ve bazı araçlara ait evrak ele geçirdi. Şu ana kadar tespit edilen 20 aracı change yaptıkları iddia edilen şahıslar, araçları Samsun'da sanayi sitelerinde ki tuttukları dükkanlarda motor ve şasi numaralarını değiştirip internet üzerinden ya da oto pazarlarında sattıkları öğrenildi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları biten şüphelilerden 2’si kadın 7 kişi ifadeleri alındıktan sonra cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden elebaşı olduğu iddia edilen E.Ö., kardeşi C.Ö., S.K, Ü.Ç., M.K., Y.Ü., Z.K., R.Y. ve S.M.A. bugün ‘oto hırsızlığı, sahtecilik, dolandırıcılık’ suçlarına ilişkin ‘örgüt kurmak, yönetmek ve üyesi olmak’ suçlamalarıyla bugün Samsun Adliyesi'ne sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir