Samsun Otoshow Fuarı Açıldı

Samsun Otoshow Fuarı Açıldı
Samsun Otoshow Fuarı’nın VIP açılışı mankenler Şenay Akay ve Ece Gürsel’in katılımıyla görkemli bir şekilde gerçekleşti

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları (SOYS) Derneği’nin işbirliğiyle, 18 - 23 Kasım tarihleri arasında, TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TÜYAP Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, SOYS Derneği Başkanı Murat Görgülü ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TÜYAP Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, “Ülkemizde fuar endüstrisinin önemli bir eksiği vardı. Bunu zaman zaman dile getiriyorduk. Özellikle Karadeniz bölgesinde bütün ticari hayatını bir araya toplayabilecek bir buluşma merkezine ihtiyaç vardı. Bunun içinde hep Samsun’u konuştuk. Samsun’da da bunu bugün gerçekleştirdik. Yeni hedefler önümüze koymamız gerekiyor. Sadece kendi ülkemiz için değil, Karadeniz ile kıyısı olan ülkelerle iyi ilişkiler kurmamız gerekiyor” dedi.

SAMSUN’UN FUAR TECRÜBESİ

Fuarın açılışından duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bir malın pazardaki başarısı sadece yüklü olduğu fiyatla ilgili değildir. Tanım, çeşitlilik, estetik ve pazara sunum şekli ile ilgili olduğu için fuarların önemi burada 21. yüzyılın bu ilk çeyreğinde önem kazanmıştır. Samsun fuarcılığı gecikmiş bir karar. Ama bu süreç içersinde Samsun, fuarcılık ile ilgili geçmişten gelen tecrübesini ısıttı, pişirdi ve belli bir olgunluk düzeyine getirdi. Son 6 - 7 yıldır biz bu olayı hep tartışıyoruz. Sonuçta meyvelerini hep beraber topluyoruz. Bütün çabamız ekmeğimizi, pastamızı büyütmek, çocuklarımıza refah seviyesi yüksek bir şehir yapmak” diye konuştu.

“YERİMİZİ ÇOK DİKKATLİ ALMAMIZ GEREKİYOR”

Samsun’un ciddi anlamda değiştiğini ifade eden Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Olayı fuarcılık noktasına getirirsek, otomotiv sektörü her geçen gün çok yoğun bir şekilde gelişiyor. Rekabetin getirdiği acımasız çark, aradaki geliri azaltıyor. Birçok otomobil fabrikaları kurulduktan itibaren el değiştirmezken son birkaç yıl içersinde en az 10 tane otomobil fabrikaları el değiştirdi veya ortak buldular. Biz de bundan sonraki sektörel konuşlanmada yerimizi çok dikkatli almamız gerekiyor. Çünkü sektör artık klasik otomobil üretmenin dışında hibrit, elektrikli ya da farklı enerjilerle çalışan otomotiv sektörüne doğru gidiyor. Biz de belki Samsun’da bundan böyle gerek yedek parça gerekse diğer alanlara kayacaksak bunu çok iyi etüt etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Açılışta ayrıca TÜYAP Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, SOYS Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Görgülü, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni de birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nin açılışı yapıldı. Açılışın ardından fuar içersinde bulunan Samsun’daki firmalardan oluşan 14 otomobil firması ve 15 aksesuar firmalarının ürünleri gezildi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, otomobil fuarını gezerek firmalardan otomobiller hakkında bilgiler aldılar. Ayrıca mankenlerden Şenay Akay ve Ece Gürsel de fuarı gezerek gazetecilere bol bol poz verdiler.

18 - 23 Kasım tarihlerinde açık olacak olan Samsun Otoshow Fuarı’na Karadeniz Bölgesi ve komşu ülkelerden yaklaşık 100 bin ziyaretçi beklenirken, öğrencilerin ücretsiz olarak gezeceği fuar, diğer ziyaretçiler için 5 TL olacak.

SKODA’NIN YENİ VE DİNAMİK YILDIZLARI SAMSUN’DA

Çek üretici Skoda’nın Türkiye pazarına yeni sunduğu Octavia RS ve Rapid Spaceback modelleri Samsun Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. Fuarda ayrıca Skoda’nın dinamik modelleri Octavia Sedan, Yeti, Rapid Sedan, Superb, Superb Combi de otomobil severlerin beğenisine sunuldu.

Skoda Octavia RS hakkında bilgi veren Skoda Asal Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Handan Gidelim, bugüne kadar üretilmiş en güçlü Octavia olan Octavia RS ve Combi Rs’nin gücünün yanı sıra daha düşük yakıt tüketimi de sunan motor seçeneklerine sahip olduklarını söyledi.

TOYOTA YARİS HYBRİD İLK KEZ SAMSUN’DA SERGİLENDİ

Hibrit teknolojisine liderlik yapan Toyota, B segmentinin ilk hibrit modeli Yaris Hybrid’i yeni tasarımıyla görücüye çıkararak ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Yaris Hybrid hakkında bilgi veren Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Pazarlama Müdürü Ziya Burnaz, “Toyota, hibrit otomobillerin sağladığı benzersiz sürüş keyfinin yanı sıra batarya kiralama maliyetleri olmayan, şarj istasyonu ve benzeri alt yapı gereksinimi duymadan hibrit teknolojisini orta ve uzun vadede en ekonomik ve ekolojik çözüm olarak görmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir