SAMSUN OMÜ REKTÖR ADAYLARI MÜLAKATTAN GEÇTİ

SAMSUN OMÜ REKTÖR ADAYLARI MÜLAKATTAN GEÇTİ
Samsun OMÜ Rektör Adayları mülakattan geçti! Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) rektör adayları dün YÖK’te kurulan ‘Rektör Adayları İnceleme Komisyonu’ tarafından mülakata girdiler

12 Temmuz Salı günü OMÜ’de yapılan rektör seçimleri sonrasında en fazla oyu alan 6 isim, dün YÖK’de mülakata katıldı. Seçim sonrasında en fazla oyu alan 6 ismin dosyası Genel Sekreter Selahattin Özyurt tarafından YÖK’e teslim edilmişti.

 

6 İSİM MÜLAKATA ALINDI

Darbe girişiminin öncesinde başlayan rektörlük seçimleri sonuçlarının aksayabileceği konuşulurken, YÖK aksama olmayacağı ve sürecin belirlenen takvime göre devam edeceğini kaydetmişti. Geçtiğimiz hafta Samsun’da yapılan seçimde en fazla oyu alan 6 isimin ise YÖK’e dosyaları gönderilmişti. YÖK’te kurulan Rektör Adayları İnceleme Komisyonu mülakatlara başladı. Dün ise OMÜ’de yapılan seçim sonrasında en fazla oyu alan Prof. Dr. Şaban Sarıkaya, Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Şenol Eren, Prof. Dr. Yılmaz Can,  Prof. Dr. Bünyamin Şahin ve Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu mülakata katıldı.

1 ADAY 10 DAKİKA

Yapılan mülakatlarda rektör adaylarından kendilerini anlatmaları istenirken, OMÜ hakkında düşünceleri ve projelerinin soruldu ifade edildi. Yaşanan darbe girişimi ve paralel yapılanma ile ilgili sorular sorulmadığı kaydedilen mülakatların yaklaşık 10 dakika sürdüğü ifade edildi. Mülakatların önümüzdeki hafta sona ereceği ve yapılan değerlendirmeye göre 6 isimin 3’e düşürüleceği belirtildi. 27 ve 28 Temmuz tarihleri arasında toplanacak olan YÖK Genel Kurulu, belirleyeceği 3 ismi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Erdoğan da 8 Ağustos’a kadar kararını vererek atamaları gerçekleştirecek.

 

Kaynak: gazetegerçek

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel