Samsun Okuyor, Gümrük de Okuyor Projesi

Samsun Okuyor, Gümrük de Okuyor Projesi
Samsun Valisi Osman Kaymak, "Samsun İçin Okuma Vakti Projesi"ne katkı sağlamak amacıyla "Samsun Okuyor, Gümrük De Okuyor Projesi"ne katıldı

Vali Osman Kaymak, Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü tarafından, "Samsun İçin Okuma Vakti Projesi"ne katkı sağlamak amacıyla "Samsun Okuyor, Gümrük De Okuyor" sloganı ve Araştırmacı-Yazar Muhammet Yüksel Arkalı'nın sunumuyla gerçekleştirilen etkinliğe katıldı.

Gümrük Müdürlüğü çalışanları ve davetlilerin katıldığı kahvaltı programında konuşma yapan Samsun Gümrük ve Ticaret Müdürü Muzaffer Özkan, “Kurtuluş Mücadelesi'nin ilk adımının atıldığı Samsun’da ‘Samsun İçin Okuma Vakti’ etkinliği kapsamında okumanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamak adına evlerimizde, iş yerlerimizde; televizyonları, tabletleri, telefonları kapatıp çocuklarımızla ve büyüklerimizle birlikte her gün saat 20.00’de kitaplarımızla baş başa kalacağımız zamanların planlamasının geleceğe olan en büyük yatırım olduğunu düşünüyoruz. Bu projeyle geleceğimizin büyükleri olan çocuklarımıza bilginin ne derece önemli olduğunu göstermiş ve geleceğimizin şekillenmesine ışık tutmuş olmanın yanı sıra aynı zamanda şehrimizin okuyanı bir şehir olmasına da katkı sağlamış olacağız. Söz konusu projenin amacına ulaşması ancak tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın destekleri ile mümkün olabilecektir” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise yaptığı konuşmasında, “İlimizde çocuklarımızda okuma-yazma alışkanlığı kazandırmak için Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte başlattığımız ‘Samsun Okuyor’ kampanyası gerçekten sosyal medyada büyük yankı buldu. Samsunlular buna çok katkı yaptılar. Bu kampanyayı bütün topluma yaymak ve aileler de kitap okusun diye akşam saat 20.00’da ‘Samsun Okuyor’ diye bir kampanya başlattık. Sadece akşam saat 20.00’de değil insan boş vakit bulduğu zaman mutlaka kitap okuması lazım. Gümrük Müdürlüğümüz bu kampanyaya katılarak birliktelik sağlanması ve destek sağlamak için yazarımız Muhammet Yüksel Arkal’ı bu kahvaltımıza davet edip getirdiler. Kendilerine bu anlamda teşekkür ediyorum. İş yoğunluğundan arınmak için öğlen arası ve işten eve geldikten sonra okumak gerçekten insana büyük dinginlik kazandırıyor, insanı başka dünyalara götürüyor. O yönüyle biz de sizlere okumayı hem kendiniz için hem de çocuklarımız için tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Gümrük Müdürlüğü'nün Türkiye’de görev olarak aslında fonksiyonu çok ağır bir kurum olduğunu ifade eden Osman Kaymak, şunları söyledi:

"Çünkü siz çalışanlar parasal konularla iştigal oluyorsunuz. Sizin çalışırken yapacağınız bir dikkat veya dikkatsizlik ülkemizi milyonlarca dolar veya TL. Kara geçirebilir veya zarara sokabilir. Onun için erdemli olmak, dürüst olmak, işini sevmek, ülkesini sevmek buradan başlıyor. Ben sizlere dürüst çalışmalarınızdan, ülkemizin ithalat ve ihracatında ticaret hacminin artırılmasındaki katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Şerefle bitirilmesi gereken en ağır görev hayattır. Görevinizi ve hayatınızı şerefle ve onurla bitirmek bizler için en büyük şükür vesilesidir. Allah bizleri onurdan ve şereften ayırmasın. Bu güzel ülkemizde bu güzel insanlara hizmet ederek kazandırmak bizler için en büyük şeref olması lazım diye düşünüyorum. O yönüyle ben Gümrük Müdürlüğümüzün çok önemli bir görev yaptığını düşünüyorum. Sizlerin de bu bilinçle çalıştığınızı düşünüyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Değerli Arkadaşlar; dün ilimizde şehidimiz vardı. Allah bütün şehitlerimizi rahmet eylesin. Görüyorsunuz ülkemiz her taraftan büyük oyunlarla karşı karşıya, o yüzden bizler çalışanlar olarak işimizi en iyi şekilde yapacağız ve işimize ihanet etmeyeceğiz. Aramızdaki birlik ve beraberliği, dostluk ve muhabbeti daha çok geliştireceğiz. Devletimizin bize verdiği görevi en iyi şekilde yapıp evimize helalından ekmek götürmeliyiz. Bu görevler bizler için Allah’ın bir lütfudur, bir imtihan vesilesidir. Allah hepimize başarıyla, huzurla, onurla görevimizi tamamlayıp emekli olmayı nasip etsin. Samsun biliyorsunuz ihracatta çok düşük illerden birisi. Sizlerin yönlendirmesiyle Samsun’a bir milyarlık ihracat hedefi koyduk. Aslında bana göre iyi çalışabilirsek Samsun 2-3 milyarlık ihracatı bulabilecek bir il. İnşallah bu konuda da hep birlikte el birliği yaparak üreten Samsun, güçlü Samsun, güçlü Türkiye diyorum. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.”

Konuşmaların ardından Araştırmacı-Yazar Muhammet Yüksel Arkal, okuma konusu üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Programa ayrıca, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Vali Yardımcıları Dr. Hakan Kubalı ve Sezgin Üçüncü, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve eşi, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve eşi, Orta Karadeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Dr. Nurullah Erem, gümrük çalışanları ve davetliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Eğitim