Samsun Koruyucu Ailede 7. Sırada

Samsun Koruyucu Ailede 7. Sırada
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, 2015 yılının ilk 8 ayında yurt ve yuvalarda kalan 21 çocuğu, koruyucu aile yanına yerleştirdiklerini ve Türkiye genelindeki koruyucu aile sıralamasında 7. sıraya yükseldiklerini söyledi.

Samsun’da şuana kadar 116 aileye yurt ve yuvalarda kalan 130 çocuğu koruyucu aile modeliyle verdiklerini belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “İl Müdürlüğü olarak isteğimiz, bir elinden bizim tuttuğumuz ve tutmaya devam edeceğimiz çocuklarımızın öteki elinin de koruyucu ailelerimizin tutmasıdır. Samsun’da yurt ve yuvalarda kalan 0-18 yaş grubunda çok sayıda çocuğumuz koruyucu ailelerini bekliyor” dedi.

Bakanlık politikası gereği ailenin güçlendirilmesi ve her bireyin aile birliği içerisinde desteklenerek korunması yaklaşımı gereğince, korunma gereksinimi olan çocukların aile ortamında bakımlarına özel önem verildiğini ifade eden Balcı, “Bu kapsamda, korunma gereksinimi olan çocuklar için öncelikli hedefimiz, ekonomik ve sosyal desteklerle kendi aileleri yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bunun mümkün olmaması halinde uzun süreli hizmet modeline karar verilinceye kadar bu süreyi sıcak bir aile ortamında tamamlamaları amacıyla koruyucu aile hizmetinden faydalandırılmaları, biyolojik ailesi ile yaşama şansı bulunmayan çocuklarımızın ise evlat edinme hizmetinden yararlanmalarıdır. Toplumsal geleceğimiz açısından hayati öneme sahip alanda, tüm ailelerimizi korunmaya muhtaç çocuklarımızı hep birlikte büyütmeye davet ediyorum” diye konuştu.

Türkiye geneli koruyucu aile sıralamasında 7. sırada olduklarını belirten Balcı, Samsun’da şuan 116 koruyucu ailede 130 çocuğun bulunduğunun altını çizdi. 2015 yılı içerisinde 32 ailenin koruyucu aile olmak için başvuruda bulunduğunu kaydeden Balcı, “Bu çocuklardan 21'i bu yıl aile yanına yerleştirildi. Koruyucu ailelere yönelik eğitimlerimiz artarak devam etmektedir. 2015 yılının ilk 8 ayında Samsun’da koruyucu ailelere yönelik 37 toplantı yaptık. Bu toplantılarımızı daha da artırarak koruyucu ailelerimizi bilinçlendirmeye gayret ediyoruz. Koruyucu Aile Türkiye sıralamasında İstanbul 347 aile ve 381 çocuk ile birinci sırada yer alırken, onu sırasıyla İzmir, Ankara, Kayseri, Bursa ve Gaziantep izliyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz