Samsun Kent Müzesi Dünyada 10 Müze Arasına Girdi

Samsun Kent Müzesi Dünyada 10 Müze Arasına Girdi
Samsun Kent Müzesi, 'Avrupa Kent Müzeleri Akademileri Yarışması'nda dünyada 145 müze arasından finale kalan 10 müze arasında yer alarak ödüle layık görüldü

2 yıl önce açılan Samsun Kent Müzesi’ne, 342 belediyenin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği özel ödülünün ardından bir ödül de “Avrupa Kent Müzeleri Akademisi” tarafından verilecek. 

onmuze1.jpg

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Necmi Çamaş, “Kent Müzesi 2 yıl önce hizmete girdi. Hizmete girdikten sonra özellikle yurt içinden önemli sayılabilecek ziyaretçi aldı ve çeşitli şehirlere de örnek müze olarak gösterildi. 342 belediyenin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği tarafından da özel ödüle layık gösterildi. Biz Kent Müzesi olarak dünyanın en prestijli müze akademisi olan ‘Avrupa Müze Akademisi’ne her yıl düzenlenen ‘Avrupa Kent Müzeleri Akademileri Yarışması’na müracaat ettik. Bizimle beraber dünyadan 145 müze müracaat etti. Samsun Kent Müzesi finale kalan 10 müzeden biri oldu. Samsun için çok güzel bir haber. Kent Müzemizin tanıtımını yapmak ve finalde bize verilecek ödülü almak üzere 6 - 10 Mayıs tarihleri arasında İtalya’nın Milano şehrinde yapılacak ödül törenine katılacağız. Orada dünyanın 145 ülkesinden gelen müze akademi başkanları ve müze yetkililerine Samsun Kent Müzesi’ni, 7 dakikalık bir sunumla tanıtacağız” dedi.

onmuze4.jpg

“SAMSUN KENT MÜZESİ, TÜRKİYE’DEN ÇAĞRILAN TEK MÜZE”
Samsun Kent Müzesi’nin, Avrupa Kent Müzeleri Akademisi’ne, Türkiye’den çağrılan tek müze olduğunu belirten Çamaş, “Bu Samsun ve ülkemiz için çok önemli bir başarı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz beyin talimatları doğrultusunda daha güzel müzeleri, kültürel, sosyal ve sanatsal çalışmaları şehrimize kazandırmak yönünde daha çok çabalıyoruz. Samsun Kent Müzesi’nin, şehrimizin sahip olduğu değerleri geleceğe taşınması, çocuklarımızın geçmişine yabancı kalmaması hususunda çok önemli bir boşluğu doldurduğuna inanıyorum. Yurt içinden ve yurt dışından bütün vatandaşları Kent Müzemizi ziyaret etmeye davet ediyorum” diye konuştu.

onmuze2.jpg

onmuze3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel