SAMSUN İSİMLERE KİLİTLENDİ!

SAMSUN İSİMLERE KİLİTLENDİ!
31 Mart Yerel seçim süreci tüm siyasi partilerde son hız devam ederken AK Parti’ de İlçe Belediye Başkan aday belirleme süreci tam bir cadı avına döndürülürken vatandaşında artık sabrı kalmadığı belirtiliyor

“İSİMLER GEÇ KALDIKÇA GERİLİM ARTIYOR!”
AK parti Samsun İlçe Belediye Başkan adaylıklarının belirlenmesi için haftalardır temayül, anketler, çeşitli araştırmalarla devam ettirilen süreç her geçen gün artık sabırların sınırlarını zorluyor. Özellikle Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan’ın oy alabilmesi ve Büyükşehir Belediye başkanlığına yürüyüşünün ana artel yolları sayılacak olan Çarşamba, Bafra, Vezirköprü, İlkadım, Tekkeköy ve Atakum gibi büyük ilçelerde ki başkan aday isimleri her geçen gün can sıkıyor.

ADAYLIK SÜRECİ SULANDIRILIYOR MU?
Çarşamba, İlkadım ve Atakum ilçeleri başta olmak üzere aday belirlemede aday belirleme kriterleri ve süreçlerinin aşırı derecede sulandırıldığı iddia ediliyor. Bu noktada önce teşkilatlar arasında temayül yapılmış daha sonra belirlenen aday adaylarından teşkilatların belirlediği ve isimleri öne çıkan aday adayları için sayısı belirsiz telefon ve yüz yüze anketler yapıldığı iddia edilmişti.

“BÜYÜK İLÇE İSİMLERİ SIKINTI OLDU”
Bu iddiaların ardından belirlendiği iddia edilen isimlerden Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden, İl Yöneticilerinden Ender Gür, İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Yılmaz isimleri gönderilirken, Atakum’ da Turan Çakır, Özlem Maraş ve Abdulkadir Köstek isimlerinin görüşüldüğü belirtilmişti. İlkadım için ise İhsan Kurnaz ile Hakan Ay isimleri belirlendiği öğrenilmişti. Dün AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kapalı zarf içinde gönderilen isimlerin öğleden sonra imzaya çıkartıldığı iddia edilmişti.

‘İSİMLERİ REİS İMZALADI MI?’
Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde bu üç ilçe ile birlikte tüm ilçe adaylarının belirlendiği ancak bir iddiaya göre Cuma günü Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç’ın yaptığı açıklamaya göre alınan ittifak kararının açıklanmasına göre AK Partinin reisin belirlediği ve imzaladığı net isimleri açıklayacağı belirtildi. Yine gazetemizi hazırladığımız saatlerde Genel Merkezde hareketlilik olduğu ve nedeni anlaşılmaya çalışılırken vatandaşların da, “Artık isimler açıklanacaksa açıklansın. Reis isimleri belirledi mi? Belirledi ise neden açıklanmıyor. Bir an önce kim olacaksa bilelim ona göre hizmet ve projeleri görerek kime yöneleceğimizi bizde bilelim. Bu durum ayrıca İlçe teşkilatları ile aday adayları arasında da aşırı gerilim ile kaosa neden oluyor. Biran önce isimler açıklanmalı” şeklinde yorumları dikkat çekti.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir