‘Samsun ilk 10’da olmalı’

‘Samsun ilk 10’da olmalı’
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, konuk olarak katıldığı kahvaltı programında Samsun ve geleceğe yönelik önemli açıklamalar yaptı, devam eden projeler hakkında bilgiler verdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un önde gelen iş adamları ve sanayicileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve dostları ile Sevgi Kafe’de düzenlenen kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Düzenli olarak yaptıkları bu programlar sayesinde Samsun ile ilgili geniş çaplı durum değerlendirmesi yapma fırsatı bulduklarının altını çizen Başkan Yılmaz, bu toplantıları önemsediğini kaydetti. Başkan Yılmaz, "Bu toplantılar sayesinde Samsun ile ilgili durum değerlendirmeleri yapıyoruz. Samsun'un uğraşlarını benden duyma fırsatı buluyorsunuz" diyerek başladığı konuşmasında, 10 Ağustos seçimlerinden kentteki yatırımlara kadar geniş bir değerlendirmede bulundu.

 “İYİ NİYETLİ OLMAYANLAR VAR”

Su meselesinde "iyi niyetli" olmayan bazı unsurların yaşanan sıkıntıları "kullandığını" ifade eden Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: "İl Özel İdare'den Büyükşehir'e geçti ya bu işler, iyi niyetli olmayan unsurlar ‘Büyükşehir'e geçti de acaba bir organizasyon hatası yüzünden mi susuz kalıyoruz’ falan diye konuşanlar var, kötü niyetle felaket tellallığı yapanlar var. Tabi iyi niyetle konuşanlar da var. Biz de tabi bu duyarlılığı hissediyoruz, bu günlerde anlayacağınız suyla uğraşıyorum."

“SAMSUN İLK 10’DA YER ALMALI”

Samsun'un 30 büyükşehir içinde ilk onda yer alması için var güçleriyle çalıştıklarını ve Samsunluların da bu mücadeleye destek olması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, şöyle devam etti: "Bu şehri nasıl geçindireceğiz? Hep devletten maaş alarak mı geçineceğiz? Bu şehrin üretmesi, turizmden gelir elde etmesi lazım, bu şehrin ihracat yapması lazım, sanayisini geliştirmesi lazım. Biz çırpınıyoruz mücadele ediyoruz, olayı önemsiyor ve ciddi boyutta bakıyoruz. Biz olaya ‘geçinir gideriz’ mantığı ile bakmıyoruz. Eğer böyle bakarsak bu ülkenin 30 tane büyükşehri var, eğer böyle dersek de, o 30 büyükşehirden en sonuncusuna gelir yerleşiriz. Ekonomisiyle, iktisadi hayatıyla, gelişmişlik düzeyi ile en sondaki klasmana gider otururuz. Bu da oldukça incitici olur, neden ilk onda olmayalım?"

“SAMSUN FAKİR BİR KENT OLAMAZ”

"Samsun fakir bir kent olamaz" diyen Başkan Yılmaz, şunları dedi: "Bu coğrafyada, bu şehrin fakir kalması diye bir şeyi, bu şehir hak etmiyor. Bu coğrafya bence Karadeniz'in gelişmeye en müsait coğrafyalarından birisi. Sadece Karadeniz'in değil. İyi planlanması, iyi hedefler ortaya konması lazım ve daha fazla çalışmamız lazım. Çocuklarımız daha iyi standartlarda yaşamanın peşinde olacaklardır. Onları buna motive edelim. Bu şehir ihracat yapmalı, sanayisini arttırmalı, lojistik organize sanayisini geliştirmeli, OSB'lerin doluluk oranlarını teşvik etmeli, problemleri çözmeliyiz."

krg.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel