Samsun ile Polonya arasında ticari köprü kuruluyor

Samsun ile Polonya arasında ticari köprü kuruluyor
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun medikal sanayide Türkiye’nin en gelişmiş şehridir” dedi

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Polonya Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Konrad Zablocki, Samsun ile Polonya arasında ticari ilişkilerin arttırılmasını hedeflediklerini belirtti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “İki ülke arasında ticari faaliyetlerin gelişmesi bizleri fazlasıyla memnun edecektir. Samsun’dan ihracat yapabileceğiniz birçok ürün var. Samsun’umuz medikal sanayi bakımından Türkiye’nin en gelişmiş şehridir. Medikal malzemeler, gübre, bakır, çelik üretimi yapan büyük firmalarız mevcut. Buralarla iletişime geçmeniz noktasında her türlü yardımı sağlayacağım. Kentimizden yapılan ihracatların önünü açmak için ne gerekiyorsa yaparız. Bu noktada hiç şüpheniz olmasın. Yapılacak ortak çalışmalar sonucu iki ülkenin de ekonomik kalkınmasında önemli adımlar atılacaktır” diye konuştu.

20160929aw860031_04.jpg
Samsun’da üretim yapan firmaların son yıllarda uluslararası önemli işlere imza attığını vurgulayan Yılmaz, “Samsun ihracat için önemli bir noktada yer alıyor. Kara, hava, deniz ve demiryolu ulaşımı imkanına sahip nadide şehirlerden birisi. Üretilen ürünün ihraç edilmesi diğer illerimize göre daha kolay oluyor. Ulaşım avantajını değerlendiren yerli firmalarımız ürettikleri ürünleri dünyanın birçok ülkesine ihraç ederek ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli rol oynuyor. Polonya’da eksikliğini duyduğunuz ürünlerin mutlaka Samsun’da üretimini yapan bir muhatabı vardır. Bu firmaları ziyaret ederek iki ülke arasında ne tür ticari faaliyetler yapılabileceğini tespit edebilirsiniz. Polonya’nın Türk ürünleriyle tanışması için gösterdiğiniz çabalar bizleri mutlu etti. Ben bu duyarlı tutumunuz ve ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir