Samsun İl Sağlık Müdürlüğü EBYS’ye Geçti

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü EBYS’ye Geçti
İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, 24 Şubat 2014 tarihinde Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi'ne (EBYS) ve Elektronik Mobil İmza Sistemi'ne geçtiklerini söyledi

Samsun’un EBYS’ye geçen ilk illerden birisinin olduğunu belirten Dr. Yusuf Köksal, “Müdürlüğümüzün yanı sıra Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği de EBYS'ye geçmiştir” dedi.

EBYS'nin Mobil İmza Sistemi ile birlikte kullanıldığını ifade eden Köksal, “Özet olarak yapılan tüm yazışmaların elektronik ortamda yapılmasına ve imzaların elektronik mobil imza ile atılmasına dayalıdır. Bu sayede evraklar elektronik ortamda hazırlanmakta, elektronik ortamda imzalanmakta, elektronik ortamda gideceği yere iletilmekte ve elektronik ortamda saklanmaktadır. Kurum dışından gelen yazılarda taranarak sisteme atılmaktadır. EBYS sayesinde şu kazanımlar elde edilmişti. Resmi yazışmalar daha hızlı olarak imza aşamalarını kat etmekte ve elektronik ortamda çok kısa sürede istenen kuruma ulaşmaktadır. Aynı şekilde bakanlıktan gelen yazılarda hızlı bir şekilde istenen kurumlara ulaştırılabilmektedir. Yazılar üzerindeki düzeltmeler daha hızlı yapılmaktadır. Elektronik imza sayesinde resmi evrakların imza güvenliği artmıştır. İmza yetkisindekilerin bilgisi dışında yerlerine imza atılabilmesi bu sistemde mümkün değildir. Tüm belgeler elektronik ortamda saklandığından aranan bir yazı veya evraka çok kısa bir sürede ulaşılabilmektedir. İmza yetkisi sahipleri sistemin mobil uygulamaları sayesinde kurum dışında da evrakları inceleyebilmekte ve e imza atabilmektedirler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir