SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR

SAMSUN İÇİN ÖNEMLİ KARARLAR
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi gündemdeki 67 maddeyi görüşerek karara bağladı.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi gündemdeki 67 maddeyi görüşerek karara bağladı. 

 

Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır başkanlığında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında 27. madde olan Canik İlçesi Belediye sınırlarında Hasköy Mahallesi alalında bulunan yurt alanı kullanımının konut alanı kullanımına dönüştürülmesine ilişkin gündem maddesi oylaması öncesi konuşan MHP Grup Başkanvekili Fevzi Er, “Samsun’da bir tane üniversite vardı, 2 tane oldu. Burası devlet üniversitelerini kazanamayanlar için bir tercih olmuş. O dönem burada Canik Belediye Başkanı Osman Genç’i başka partili olmama rağmen kıskanmıştım. Buraya güzel bir yatırım yaptı. Onun için buradan kendisine teşekkür ediyorum. Sonra buraya yurt yapılmış. Daha önceden de veren yine aynı grup. Ben cemaatçi falanda değilim, Fethullah grubundan da değilim ama iyi bir Süleymancıyım. Burada birilerini savunmak adına değil, burada birçok insanlar mağdur oluyor. Çünkü öğrencilerin ihtiyaçları var. Burada yurt yapılması güzel bir düşünceydi. Bunun iptaline karşı bir açıklama istiyorum” diyerek maddeye ret oyu vereceğini açıkladı. 

 

Konuşmanın ardından Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkanvekili Turan Çakır, komisyon raporunu oylamaya sundu. Oylamada MHP ve CHP grubu ret oyu verirken, rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

 

ABDULLAH GÜL VE RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI

Daha sonra Atakum ve İlkadım ilçesi sınırları içersinde bulunan Cagaloğlu Caddesi “Abdullah Gül Bulvarı”, Atakum’daki Barış Bulvarı da “Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı” olarak değiştirilmesi mecliste görüşüldü. Mecliste kabul edilen gündem maddesinin ardından konuşan Meclis 1. Başkanvekili Turan Çakır, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın önerisi ile gündeme alınmış olduğumuz Atakum ve İlkadım Belediye sınırlarını kapsayan 11. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Bulvarı ve 12. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı isimleri siz değerli meclis üyesi arkadaşlarımızın oyları ile kabul edilmiştir. Vermiş olduğunuz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Her ikisi de ülkemizde en üst makam olarak kabul edilen Cumhurbaşkanlığı makamında görev yapmış ve yapıyorlardır. Bu isimler verildikleri caddeye ve Samsun’a değer katacaklardır. Dolayısıyla Samsunumuza ve caddelerde yaşayan halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

SAATHANE PROJESİ

Büyükşehir Belediyesi Saathane Meydanı ve Çevre Düzenleme Projesi kapsamında vakıf kültür varlıklarının restorasyon veya onarım karşılığı kiraya verilmesine ilişkin olan gündem maddesinde Saathane Projesinde sona gelindiğini belirten Çakır, “Saathane’deki Taşhan ve hamam gibi müştemilatların tamamı Vakıflar Genel Müdürlüğünün mülkiyetinde olan binalardı. Bunların restorasyon bedellerini Büyükşehir Belediyesi öderken, bu süre içersinde de yapmış olduğumuz masraflar Vakıflar Genel Müdürlüğünde 20 yıl kira karşılığı protokol imzalanacak. Dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nin buradan hem Taşhan hem de hamamdaki gelirler de kendisine kalmış olacak. Bu anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a bu protokolün imzalanması ile ilgili yetki verilmesi maddesidir. Benim burada vurgulamak istediğim, buraların Büyükşehir Belediyesi’nin ukdesine geçmiş olduğunun bir göstergesidir. Dolayısıyla Samsununuza ve halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah tamamlandıktan sonra şehrimizin marka değerini var olduğu noktadan yukarıya çıkartacaktır. Samsun halkının bu projeye sahiplendiğini ve buranın biran önce bitmesi için bize serzenişlerde bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

hyjkl.jpg

SAMSUN’A RESMİ KURUM ALANI

İlkadım ilçesi Ulugazi Mahallesi’nde mülkiyeti hazineye ait Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli bulunan eski havaalanındaki yaklaşık 250 bin metrekarelik alanın resmi kurum alanı olarak çevrilmesine ve buna karşılık olarak Atatürk Anıtı karşısındaki Subay Gazinosu’nun da yıkılıp daha modern bir hale getirilmese yönelik düzenlenecek olan protokolü imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a yetki verilmesine yönelik görüşülen gündem maddesi de kabul edildi. 

 

Saathane Meydanı Projesi’nde Büyükşehir Belediyesi’ndeki tarihi binanın da ortaya çıkması için kamuoyunda bir beklenti olduğunu belirten Çakır, “Kamuoyundaki bu beklentiye cevap verebilmemiz için Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bir hizmet binasına ihtiyacı var. Onun için de uygun bir yere ihtiyacımız var. Dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na tahsisi eski havaalanı dediğimiz bölgede yaklaşık 250 bin dönüm bir arazi var. Bu arazinin resmi kurum alanına dönüştürülmesini istiyorum. Bu projenin içersine Büyükşehir Belediye hizmet binasının taşınması, İlkadım Belediyesi’nin hizmet binasının taşınmasıdır. Dolayısıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile 1 yıldır bu arsanın Büyükşehir Belediyesi’ne verilmesi konusunda belli bir noktaya geldi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın Atatürk Anıtı karşısında Subay Gazinosu var. Oranın da fiziki şartları çok uygun değil. Yere karşılık olarak gazinonun yıkılarak yeniden yapılması ve onun yanındaki 12 milyon TL tutarındaki binaların da onlara dahil edilip, Büyükşehir bütçesinden karşılanması ama bunun karşılığında da 250 bin dönüm olan arsanın 80 bin dönümünün tapusunun verilmesi karşılığında, diğer kalan kısım da Hazine mülkiyetinde kalacak” açıklamasında bulundu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir