Samsun için Okuma Vakti’ne destek çığ gibi büyüyor

Samsun için Okuma Vakti’ne destek çığ gibi büyüyor
Samsun Okuyor “Samsun İçin Okuma Vakti” Projesi başlamasının ardından Samsun Valiliği önderliğinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Samsun Maarif hareketi kapsamında okuma etkinliğinde Samsunlular her akşam saat 20.00’da kitap okuyor

Projeye okullarımızdan da destek çığ gibi büyüyor. Son olarak Çarşamba 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çarşamba Otogarında 20:00 saatinde hareket edecek otobüslerde bulunan yolculara projeyi anlatıp Ali Fuat Başgil’ in “Gençlerle Baş Başa” kitabını dağıtarak projeye katkıda bulundu.

Trabzon’ dan Muğla Marmaris’ e hareket eden otobüs yolcularına projeyi anlatan okul müdürü İsmail Öz “Çok kıymetli misafirler, Samsun İçin Okuma Vakti programına hoş geldiniz. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Çocuklarımıza okuma alışkanlığı noktasında öğretmenlerimiz ciddi mücadele veriyorlar. Ama eve gidince ailede bu eğitimin karşılığını bulamadıklarında hayal kırıklığı yaşıyorlar. Aslında toplumumuzun sorunlarından biri de budur. ‘Samsun İçin Okuma Vakti’ projesi kapsamında her ailenin çocuklarıyla beraber her gün saat 20.00’de televizyonları, tabletleri, telefonları kapatarak kitap okumalarını sağlamalıyız. Bunu bir toplum seferberliğine dönüştürmemiz gerekiyor. Bu projeyi bütün alanlara yayarak bilinç oluşturmalıyız. Burada basınımıza büyük iş düşmektedir. Onların da yardımlarıyla bu projemizin çok daha büyük kitlelere ulaşacağına inanıyorum, hepinize hayırlı yolculuklar diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber