Samsun golfün merkezi olacak

Samsun golfün merkezi olacak
Turizmin ve sporun başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Samsun'da dünyanın en çok kazandıran sporlarından biri olan golf yakın zamanda Samsunluların hizmetine giriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Atakum ilçesi Batıpark dolgu alanına yaptığı Türkiye’nin ilk resmi ve Karadeniz’in de tek Golf Akademisi açılış için gün sayıyor. Dünyanın en çok kazandıran sporuna ev sahipliği yapacak Samsun'a golfün büyük ekonomik kazanç sağlayacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, dünyada 61 milyon insanın golf oynadığını ve bunlardan 27 milyonunun golf sporu amaçlı seyahat ettiğine dikkat çekerek, "ABD ekonomisinin yüzde 1.64’ü, yani 196 milyar dolar golf endüstrisinden oluşmakta, İspanya 5 milyar euro, Türkiye ise 100-150 milyon euro golf endüstrisinden gelir elde etmektedir. Samsun 27 milyon golf sporu amaçlı seyahat eden turistlerden niçin pay almasın" dedi.

“Kente büyük kazanç sağlayacak”
Golfün kente önemli kazanç sağlayacağını belirten Başkan Yılmaz, "Bu sporu, her ne kadar zengin sporu olarak görsek de bu bir kültürdür. Bir şehirde golf sporunun bulunması şehre değer katar. Yatırımcının gelmesi, üst düzey insanların da gelmesini sağlar. Ayrıca ekonomiye ve istihdama önemli oranda katkısı olur" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz