Samsun Gıda ve Teknolojileri fuarı açıldı

Samsun Gıda ve Teknolojileri fuarı açıldı
Samsun’da “Samsun Gıda ve Teknolojileri Fuarı” düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı

 

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce Sevgi Park Fuar Alanı'nda 7 bin metrekare alanda Gıda ve Teknolojileri Fuarı düzenlendi. Fuarın açılışına Samsun Vali Yardımcısı Hulusi Kaya, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Karakurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven ve gıda sektöründe bulunan işletmelerin temsilcileri katıldı.

Gıda üretim potansiyelinin güçlü olduğu Samsun’da Fuar ve Teknolojileri Fuarı'nın düzenlenmesinin çok önemli olduğunu belirten Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Haluk Akyüz, “Türkiye’nin ilk milli fuarına ev sahipliği yapmış yüzlerce markayı ulusal pazara mal etmiş olan Samsun bir fuar kentidir. 80’lerden sonra bu kimliğini kaybetmiş olsa da içindeki bu ruhu kaybetmemiş, tüm imkansızlıklara rağmen bu geleneğini sürdürmek adına çaba sarf etmiştir. Fuar, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası için bir prestij meselesidir. Kentimizin prestijini kazandırmak adına yönetime geldiğimiz günden bu yana çabalarımız sonuç vermiştir. 2013 yılının ilk aylarında bölgenin en modern ve en büyük Fuar ve Kongre Merkezi'ni işletmeye almış olacağız” dedi.

Gıda fuarının Samsun’da etkili olacağını ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Burada esnaf arkadaşların kendini göstermesi ve ürünlerini piyasaya tanıtma fırsatı bulmasını çok önemli buluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı gerçekleşti. Açılıştan sonra davetliler fuarda bulunan stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. 36 firmanın stant açtığı Samsun Gıda ve Teknolojileri Fuarı, 11 - 14 Ekim tarihleri arasında açık kalacak.

samsun-gida-ve-teknolojileri-fuari-acildi1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel