Samsun Felaketler Şehrine Döndü

Samsun Felaketler Şehrine Döndü
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, Şehri yönetenlerin Samsun’u göz göre göre nasıl bir felaketler şehrine dönüştürdüğünü söyledi.

 

Samsun'da yaşanan sel felaketleri ile ilgili açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, "Canik ilçemizde yaşanan sel felaketinin ardından yaklaşık iki ay geçmiştir. Şehri yönetenlerin Samsun’u göz göre göre nasıl bir felaketler şehrine dönüştürdüğünü, iktidarı elinde bulunduranların öngörüsüzlüğünün bedelini halkımıza nasıl çok acı bir şekilde ödetildiğini hep beraber gördük ve yaşadık. CHP İl başkanlığı olarak kurmuş olduğumuz hukuk komisyonu ve teknik komisyonlar ile gerekli incelemeleri yapıp raporlarını hazırlayıp yaşanan felaketin nedenlerini ve sel sonrasında yapılması gerekenler ile ilgili partimizin görüş ve önerilerini her platformda gerekli mercilerle ve halkımızla paylaştık." dedi.

"Yaşanan Canik felaketinin üzerinden iki ay geçmesine rağmen yetkili mercilerin hala mağdurların sorunlarına eğilmediğini görmüş bulunuyoruz. Bu sorunların en önemlilerinden biri de bölgede evleri bulunan sel mağdurlarıyla ilgilidir. " diyen Atalay, "Derenin her iki yanında bulunan arsa tapulu ve yıllarca bina üzerinden emlak vergisi ödeyen yaklaşık 450 az hasarlı ve hasarsız ev mevcuttur. Yöre halkı ile yaptığımız görüşmelerde halk evlerinin ve kendilerinin geleceklerinin ne olacağı ile ilgili Canik belediyesine, Büyükşehir belediyesine ve Canik Kaymakamlığına yazılı ve sözlü müracaat ettiklerini fakat bütün ilgili kurumların bırakın dertlerine derman olmayı, yapılacak düzenlemeler konusunda bile bilgi vermediklerini söylemektedirler. Halkımız çaresizlik içindedir." diye konuştu.

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak sel mağduru insanlarımızın haklarının sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade eden İl Başkanı Atalay, "Halka ilgi göstermeyenlere halka bilgi vermeyenlere Cumhuriyet Halk Partisi olarak soruyoruz, Dere kenarlarında inşa edilmiş ve yıllardır vergi aldığınız evlerin ve sakinlerinin kaderi ne olacak. Evleri yıkılacak mı? Eğer yıkılırsa bu insanlarımıza el uzatılacak mı yoksa kaderlerine mi terk edilecekler? Yetkililerin bu sorulara biran önce cevap vermelerini ve kamuoyunu aydınlatmalarını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel