Samsun ESOB'da GÜLER Dönemi

Samsun ESOBda GÜLER Dönemi
Sözlerime, geçtiğimiz günlerde Manisa'nın Soma ilçesinde maden ocağında meydana gelen ve milletimizi derinden üzen faciadan duyduğum derin üzüntüyü belirterek başlamak istiyorum.

Soma'da yüreğimize ateş düştü. Acımız öyle büyük ki; tarif etmek, kelimelerle anlatmak imkansız. Onca vatan evladımız ekmek parası uğruna kara toprağın bağrında can verdi. Milletimizde derin yaralar açan kazada, ebedi hayata göçen maden işçilerimizin ıstırabını kalbimizde yaşıyoruz. Şehit olan madencilerimizi unutmayacağız. Bir kez daha hepimizi derinden üzen kazada hayatlarını kaybeden madencilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı dilerken, yaralı olan kardeşlerimizin de bir an önce iyileşerek, ailelerine kavuşmalarını temenni ediyorum. Allah bir daha böyle büyük acıları bizlere yaşatmasın.

İnsan olarak amacımız iki cihanda da saadete erişmek ve ihsana nail olmaktır. Bu onurlu yola çıkarken, birlik beraberlik içinde herkesi kucaklayacağız dedik. Ve bugün Allah'ın izniyle, sîzlerin desteğiyle o kucaklamanın onur ve gururunu yaşayacağım. Ben aralıksız 25 yıldır bu camianın içindeyim. Bu kutsal hizmet yolunda hiçbir zaman en ufak bir beklentim olmadan gece gündüz demeden çalıştım. Gönü! kapımız her zaman arkadaşlarıma açık oldu. Bana arkadaşlarım gelip, "Eyüb Başkanım size ihtiyacımız var" dediklerinde, onur ve gurur duydum. Adaylık sürecinde hepinizle bir araya gelip kucaklaştık. Sîzlerin gözlerindeki o ışıltıyı, o heyecanı görmek benî daha da gururlandırdı. Benî bu yolculukta yalnız bırakmadınız. Hepinizden Allah razı olsun.

Allah izin verirde sîzlerin desteğiyle görev verilirse, alışılmışın dışında bir hizmet anlayışı sergileyeceğiz. Bu zamana kadar bize destek veren, vermeyen herkesi kucaklayacağız. Herkese eşit uzaklıkta ve yakınlıkta olacağız. Yapacak çok işimiz var. Sizleri göz ardı etmek, kendini inkar etmek demektir. Bugün seçimleri geride bırakıyoruz. Kükremeyeceğiz ama hep dik duracağız, onurlu duracağız. Bu birliğimiz ve beraberliğimiz her gün artarak çoğalacak. Daha çok çalışacağız, daha çok birlikte olacağız ve daha çok omuz omuza olacağız. Bu hizmet sevdasından bizi kimse yolumuzdan döndüremeyecek.

 Artık sorunların çözümüne odaklanmalıyız. Çeyrek asırdır içinde olduğum bu camiada esnaf ve sanatkarımızın sorunlarını en az benim kadar sîzlerde çok iyi biliyorsunuz. Vaktinizi fazla almamak için bugün bunlara çok fazla değinmek istemiyorum. Esnaf ve sanatkar istikrarlı bir ekonomik ve siyasi ortamda yaşamayı sever. Esnafın sayısal olarak yaygın olduğu ülkelerde gelir dağılımı dengelidir, bölgeler arasında gelişmişlik farkları azdır. Yeni esnaf işletmelerinin açılmasıyla ekonomi canlanır. Esnaf istihdam yaratır, işsizliğe çare olur, nitelikli işgücünü işyeri ortamında yetiştirir, ülkenin nitelikli insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına katkı verir. Kısacağı esnaf ve sanatkarlarımız ülkemizin bel kemiği, mihenk taşıdır. Esnaf ve sanatkarlar, yani sizler olmadan hiçbir şey olmaz.

Hiçbir sorunumuz çözülemez değildir. Her meselenin bir kolayı vardır. Yeter ki samimi bir şekilde bunu isteyelim ve üzerine düşelim. Bizler için bundan sonraki süreçte ve yeni görev dönemimizde en çok ilgi duyduğumuz konulardan bir tanesi de, işbirliğini geliştirme konusudur. Bundan sonraki süreçte de işbirliğimizi daha da yüksek seviyelere çıkartmayı planlıyoruz. Artık hizmet zamanı. Bundan sonra lafa değil, işe bakılacak. Ahi Evran kültürü ile hareket ederek, ayrıştırıcı değil, her zaman birleştirici olacağız. Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ismini sadece kentimizde değil, ülkemizde bir marka yapacağız. Asla bir dakika bile boş durmayacağız, çalışacağız, proje üreteceğiz. Engelleri birlikte aşacağız. Tüm bunları yaparken, "Ben" değil, "Biz" olacağız. Yani birlikte hareket edeceğiz. Bugün inşallah iki bayramı birden kutlayacağız. Bundan tam 95 yıl önce Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkarak ülkemiz için yeni bir sayfa açmıştı. İnşallah bugün buradan da şehrimiz için, birlik ve beraberliğimiz için yeni bir sayfa açacağız.

Bugün ayrıca şehrimiz için ayrı bir heyecanı daha yaşayacağız. Samsunumuzun marka değeri gururumuz, onurumuz Samsunspor bugün tekrar evine dönmek için, yani Süper Lige çıkmak için İstanbul'da önemli bir 90 dakika oynayacak. Bugün kalbimiz ve dualarımız Samsun sporumuzla. Samsun sporumuz Allah'ın izniyle maçı alarak tekrar Süper Lige adını yazdıracaktır. Biz buna yürekten inanıyoruz. Samsunspor bu kentin en önemli değerlerinden biridir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kentimizin markası Samsun sporumuza elimizden gelen desteği sonuna kadar vereceğiz.

Allah çıktığımız bu yolda bizleri utandırmasın. Sizleri, camiamı çok seviyorum. Gösterdiğiniz nezaketten ve sabırdan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. İşlerinizde bol kazanç ve özel hayatınızda daimi mutluluk ve sağlık diliyorum. Birliğimizi tekrar ayağa kaldırmak için sîzlerle omuz omuza olmaktan dolayı son derece heyecanlıyım. Hepinizi Allah'a emanet ediyor, bir kez daha sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Sağ olun, var olun.

guler-(2).jpgguler-(1).jpgguler-(3).jpgguler-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber