Samsun Emniyeti’nden Çanakkale Gezisi

Samsun Emniyeti’nden Çanakkale Gezisi
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, il merkezinde öğrenim gören öğrencileri "Çanakkale Gezisi" isimli proje kapsamında Bursa ve Çanakkale'ye gönderdi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında geziye 80 öğrenci katılırken, gezinin amacının ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer kazanan Çanakkale şehitlerinin bıraktığı milli mücadele mirasının yerinde incelenip, gençlerin gelecekte ailesine ve topluma faydalı, rasyonel, milli değerlere sahip bir şekilde kişilik kazanmasının amaçlandığı öğrenildi.

Ayrıca gezi programı doğrultusunda öğrencilerin Çanakkale ve Gelibolu Yarımadasındaki şehitlik ve müzeleri gezip tarih bilinçlerini artırmak, tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak, benimsemelerini sağlamak, milli birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak, birlikte hareket etme kabiliyetini geliştirmek ve takım ruhunu aşılamak, öğrencileri hem tarihi görsel olarak öğretmek hem de Çanakkale'de şehit yatan ecdadının bu vatan için ne büyük fedakarlıklar yaptıklarını, nasıl mücadele verdiklerini yerinde göstererek tarih bilgilerinin geliştirilmesi, milli birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları ile ülke, bayrak ve toprak gibi kutsal değerlere duyulan sevginin artırılmasının hedeflendiği belirtildi.

80 öğrenci bu akşam saat 19.30 sıralarında 2 otobüs ile Çanakkale ve Bursa gezisi için Samsun Emniyet Müdürlüğü önünden uğurlandı. Öğrencileri aileleri ile birlikte uğurlayan Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz yaptığı açıklamada, "Samsun Emniyet Müdürlüğü olarak il merkezinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa 80 tane bay-bayan öğrenciyi Bursa ve Çanakkale gezisine gönderdik. Temennimiz çocuklarımızın oralarda bu memleketin, bu vatanın nasıl kurtarıldığını, hangi meşakkatlerden geçirildiğini gözleri ile görmeleri, o duyguyu birebir orada yaşayarak geri dönmeleridir. Öğrencilerimizi milli ve manevi konuda bir şeyler katabiliyorsan ne mutlu bize. Oralar gidip görülmesi gereken yerler. Ben 3 kez gittim. 3 kere nasip oldu. Üçünde de o yarım adaya girdiğimizde tüylerim diken diken oldu. İstiklal Marşı'nı ağlamaktan kimse söyleyemedi. Ben bu gezinin faydalı olacağına inanıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir