Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Samsun' da; AK Partililer mi, AKP'liler mi kucaklanacak!

Samsun' da; AK Partililer mi, AKP'liler mi kucaklanacak!

Yıllardır Samsun ve Çarşamba'nın siyaseti başta olmak üzere hemen her konusuna parmak basarız. Dokunmadığımız pek konu kalmamıştır sanırım.  Ama en çok siyasete iştigal oluyoruz ki o nedenle en çok bu yaraya DOKUNMUYOR adeta "KAZIYORUZ..." Kazımaya da devam...

AK Parti Genel Merkez kurulduğu ilk yıllarda teşkilatlara karışmaz, asla tek aday dayatması yapmazdı. İlçeler, İl'ler kendi adaylarını çıkartır kıyasıya yarışır, kazanan ADALETLİ VE DEMOKRATİK biçim de İl- İlçe başkanları seçilirdi. Kazanan da kaybeden de susup partisine hizmete devam eder kavga gürültü olmazdı.

Bu konu da bir anımı kabaca sizlere aktarayım. Samsun ve ilçelerinde 2008 yılında kongreler başlamış süratle devam ediyordu. Çoğu aday eski bir bakanın da desteği ile değişmesi imkansız görünen isimlerin yerine seçilerek değiştirildi. O kongreler öncesinde siyaseten çok güçlü birisinin bir akrabası yanına çağırdı ve aynen şunları söyledi. (İsimleri şimdilik vermeyeyim)

-"... Filanca her yanımıza gelişinde senin için bu güne kadar her gün yanımıza gelip .... bize seni o kadar kötüledi ki? Her geliş gidişinde yok şöyle dedi, bunu yazdı, o bilmem nereden geldi, dikkat edin vs vs vs... neler neler. Ama bu kongrede uzaktan izlediğimizde gördük ki, içi dışı, sözü, özü bir, yalan konuşmayan, adam gibi adammışsın. Bizi yıllardır ..... bilerek kandırmış. Artık onunla işimiz asla olamaz..." ifadelerini kullandı.

O şahısların adını şimdilik açık yazmıyorum. Yine de onların da birer aileleri ve kişilikleri var diye düşünüyorum.  Onların hakkından gelecekse devlet gelsin. Ama herkes bilmeli AK Parti siyasetinin kirlenerek nasıl AKP olduğu anlaşılmalıdır. O nedenledir ki; durup dururken kimseyi sıkıntıya sokmayalım. Onların zaten dert ve sıkıntıları kendilerine yetiyor. Ancak; 'Devlet artık kaplumbağalıktan çıkıp gücünü göstermelidir. Kuş veya kuşlar uçmadan...'

Sonra ne mi oldu? Hani söz vardır ya!: "Hacı hacıyı Mekke'de, hoca hocayı tekke de, hırsız hırsızı dakka da bulur" diye... Adamlar bir kaç yıl sonra can ciğer kuzu sarması oldu. AK Partililer yine KÖTÜ ADAM İYİ Mİ!  Aslında çok şaşırmadı kimse ama millet körü körüne bu yüzsüzlere gülerek hala destek vermelerine şaşırılıyor. Adamlar devlete dahi ihanet etse, halkın desteğini para- makam ile tereyağından kıl çeker misali alıyorlar.

Her neyse... Kısaca önümüzde 24 Mart 2018 tarihinde Samsun AK Parti il Başkanlığı seçimi(!) yapılacak. AK Partiye rakip AKP'liler büyük uğraştalar-mış.

Kongreye Cumhurbaşkanımız da gelecek. Gelin görün ki AK Partinin demokratik kongresinde aday tek. Şimdilik atanmış başkan isim olan  kişi Av. Hakan Karaduman. Nedense görünen o ki, atanmış başkanın kendisi de parti teşkilatı da gergin mi gergin yüzler çok asık.

Av. Hakan Karaduman belki 2-3 rakip ile yarışmadan kongrede seçilmiş Samsun İl Başkanı olacak diyen AKP'liler, sanırım tüm hesapları altüst olacak. AK Partinin üzerinde Samsun' da kara kara bulutları ve karadumanları rahatsız olan AKP'lilerin, AK Parti de sıkıntıyı büyütmeye çabaladıkları dillendiriliyor.

Mesela; Yıllardır AKP'lilerce dışlanıyoruz. Yıllar sonra ilk kez Ayvacık Kongresine davet edildik. Başkan Hakan Karaduman' a kongre çıkışında "teşkilat artık küskünlükleri bitirmeli ve yeniden herkes kucaklanmalı" dedik. Hatta İlçemizde ki gerginlikten dem vurmamızla birlikte Başkan nedendir anlayamadım o kadar gergindi ki(!) dönüp tek kelime etmeden yüzü asık çekti gitti. O durumun şahsımıza münhasır olay sanmıyorum. Sıkıntı başkaydı...

Sonuç olarak kongre öncesi diyorum ki: Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın 24 Mart' ta Samsun kongresine gelecek. Çoğu AK Partililerin düşüncesi içimizde ki AKP'liler Reis gelmeden temizlenmeli. Hepsinin  düşüncesi bu yönce. 

Bu nedenledir ki; AK Parti'de başkan Av. Hakan Karaduman'a destek ya AK parti Genel Merkezinden tam verilmeli ya da AK Parti hakkında büyük dedikodu ve kaos oluşturmaya çalışan AKP'li bilinen isimlerin temizliği yapılmalı.  Aksi takdirde Samsun kongresi sonrası AK Parti Samsun' da çok sıkıntı yaşayacaktır.

Karaduman'a düşman olan ondan kurtulmak isteyenlerin tek derdi Karaduman'ı ya kendilerinden diyerek göndermek ya da göreve gelmesi ile pasifize edecek duruma getirerek AK Partiyi AKP'leştirmek.  Bakalım Samsun' da ki kongre ile AK Partililer mi, AKP'liler mi kucaklanacak göreceğiz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR