Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

Samsun-Çarşamba-Ayvacık Turizmi

Samsun-Çarşamba-Ayvacık Turizmi

Samsun turizm konumu ile aslında çok zaman sonra fark edilmiş olsa da, turizm özelliği önde gelen illere eşdeğerdir.

Aslen birçok tarihi kalıntı değeri ülke çapında olduğu gibi, birçok Samsun'lu tarafından dahi bilinmese de aslında bu dezavantaj değil, bölge için önemli bir avantajdır.

Çünkü Türkiye'de yeni destinasyonlar yaratılması konusunda zorlanılmaktadır. Sebebi ise yeni destinasyon olmaması değil o bölgenin ekonomi durumundan dolayı öne çıkamamasından kaynaklanmaktadır.

Samsun tarihi yapısı açısından önemli olduğu kadar şimdi tarihi kalıntılarla da değerlenmiştir. Ekonomik yapısı ile ise günden güne turizm tarafı desteklenerek güçlenmektedir. Birde doğa güzelliği ile tam bir zengin turistik bölge olarak kendini tamamlamaktadır.

Ayvacık yani saklı cennet Samsun için bir incidir. Bölge turistik gezilere, etkinliklere elverişli uyumludur.

Bölgede bulunan ve bölgeye gelen turistleri ağırlayabilecek kapasiteye ve hizmet kalitesine sahip tek otel olan Legend-Atmaca otel yeni işletmecisi ile sezona yeni bir kadro ile hazırlanırken, bölgenin Belediye başkanı Mustafa Belur'un çalışmaları dikkat çekiyor.

 Bu noktada Myratur acentesinin Samsun şehir otellerine ve Samsuna gelen turistlere düzenleyeceği turlar ile bölge bu yıl hareketlendirilecek deyim yerindeyse renklendirilecektir.

Buradan anlaşılacağı üzere sonunda bölgeye değer veren yatırımlar yapan iş adamı Galip Öztürk'ten  sonra duyarlı diğer bazı iş adamları da bilgi ve tecrübelerini birleştirerek memleketlerine sahip ve destek çıkmaktadırlar.

Bu uyum doğrultusunda Çarşamba içinde de çalışmalar yapılır ve dahil edilirse gelen turlardan turizmden Çarşamba'da faydalanacak ve turizmciler ile sadece Çarşamba namı olarak değil yaşam tarzı ve bölge özellikleriyle de tanınmaya başlayacaktır.

Çarşamba turistlerin alışveriş açısından birçok imkana sahiptir. Ancak doğa güzelliklerinde dillere destan Yeşilırmak için güzel bir çalışma yapılırsa, Üniversite'de ki her biri farklı kültür taşıyan gençlerden yeni şeyler öğrenmek için onlara yaşam alanları oluşturulursa, çok daha güzel olacak ve Ayvacık-Çarşamba- Samsun hattında birbirini zincirleme turizm patlaması ve hızlı gelişim başlayacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeşim SARITAŞ Arşivi