Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden 'saç dökülmesi' uyarısı

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nden 'saç dökülmesi' uyarısı
 Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, saç dökülmesi hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Samsun Büyük Anadolu Meydan Hastanesi doktorlarından Deri ve Zührevi Hastalıklar (Cildiye) Uzmanı Uzm. Dr. Fikret Kaya, herkesin sıkça yaşadığı saç dökülmesi probleminin bir çok sağlık sorunlarından dolayı ortaya çıktığını fakat sorunun tam kaynağının belirlenmesi için mutlaka ilk olarak bir cildiye uzmanı tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyledi.

 SAÇ DÖKÜLMESİ TEDAVİ EDİLEBİLİR

Uzm. Dr. Fikret Kaya, "Dünya üzerindeki her insanın hemen hemen ortak sorunu haline gelen saç dökülmesi önlenebilir mi, tedavisi varmı? Bu soru, cevabı en çok merak edilen hususlardan biridir. Öncelikle saç dökülmesinin sebebi araştırılması gerekiyor. Sebebi araştırıldıktan sonra sonra saç dökülmesi tedavi edilebilir durumdadır. Peki teşhis ve tedavisi için hastanelerin hangi bölümüne randevu alınması gerektiğini biliyor musunuz?

Yaşadığımız tüm saç sağlık sorunları ile ilgili olarak Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) bölümü doktorlarına muayene olmamız gerekmektedir.


samsun-buyuk-anadolu-hastanelerinden-sac-dokulmesi-uyarisi.jpg

 BİR ÇOK SORUN TETİKLEYEBİLİR

Saç dökülmesi birçok farklı sorunu ifade etmek için kullanılabilir. Sağlıklı saçlara sahip kişilerde de, günlük ortalama 50-100 arasında saç teli dökmektedir. Ancak sağlıksız saçlara sahip kişilerin saç dökülmesi bu sayılardan fazladır. Saçınızın döküldüğünü taraklarınızda, banyo ve elbiselerinizde görebilirsiniz.

Saç dökülmesi her iki cinste de görülmektedir. Birçok insan için saç dökülmesi veya saçların güçsüzleşmesi büyük bir sorundur. İnsanların fiziksel görünümlerini belirleyen, toplum statüsünü içeren saç dökülmesi, büyük psikolojik sorun taşımakta ve kişinin özgüven ile iç içedir.

 UZMAN DESTEĞİ ŞART

Saç dökülmesini tetikleyen ana etkenler ise; Hamilelik, menapoz, psikolojik stres ile değişen hormonal yapı ile saç foliküllerinde değişklerin meydana gelmesi, Eksik mikrosirkülasyon halinde birikebilen, besinsel protein, sülfür amino asit veya vitamin yetersizlikleri, Kepek ve saç derisi kaşıntısı ile bağlı olabilecek yağlı saç tipi ve saç derisidir.

Saç dökülmesinin bir çok sağlık problemlerinden oluşabileceğini de unutmamamız germektedir. Bu anlamda bu sağlık sorununu yaşayan hastalar çekinmeden ve geç kalmadan, konunun uzmanı doktorlara başvurması halinde yaşamlarına mutlu ve sağlıklı bir şekilde devam edebilirler." diyerek sözlerine son verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Sağlık