Samsun bir şehidini daha acı ve gözyaşı içinde uğurladı

Samsun bir şehidini daha acı ve gözyaşı içinde uğurladı
Tunceli’de önceki akşam PKK’lı teröristlerin iki karakola eş zamanlı yaptıkları saldırıda şehit olan Jandarma Komando Er Mustafa Akar, dün Ayvacık ilçesinde toprağa verilirken son bir hafta içinde Samsun’da 4. Şehit cenazesi toprağa verildi

 

Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde önceki akşam PKK’lı teröristlerin yaptıkları saldırı sonucu şehit düşen 21 yaşındaki Jandarma Komando Er Mustafa Akar için Ayvacık ilçesinde tören düzenlendi. Şehidin naaşı ilk olarak helallik alınması için Orhangazi Mahallesi Mevlana Sokak'taki evine getirildi. Burada helallik alındıktan sonra şehit, Merkez Yeşil Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Keskinoğlu Mahallesi'ndeki aile kabristanlığına defnedildi. Şahidin Camiden alınan naaşı top arabasına konmasının ardından yürüyüş yapan yaklaşık 1000 kişi taşıdıkları büyük Türk Bayrağı ile birlikte sloganlar attı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Cenazede şehidin annesi Semiha Sarıoğlu ile ablası Çiğdem ve kardeşi İbrahim Akar’ın ayakta durmakta güçlük çektiği gözlenirken zaman zaman 112 acil servis ekiplerinin tıbbi yardımda bulundukları gözlendi.

Yine şehit yine dram

21 yaşındaki Jandarma Komando Er Mustafa Akar’ın yaşamında koca bir yoksulluk hikâyesi var. Annesi ile babasının ayrıldıktan sonra Annesinin yeni eşi ile birlikte Ayvacık’a yerleşen Akar’a annesi, yaptığı el işlerinden aldığı para ile baktı. Zor ve yoksul içince geçen yaşamı Tunceli’de hain bir saldırı sonucu bitti.

Cenazeye Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun Milletvekilleri Mustafa Demir, Ahmet Yeni ve Çağatay Kılıç, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet köse, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Ayvacık ve civar ilçelerin Kaymakamlarının yanı sıra, Belediye Başkanları, oda temsilciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

samsun-bir-sehidini-daha-aci-ve-gozyasi-icinde-ugurladi-(2).jpg

samsun-bir-sehidini-daha-aci-ve-gozyasi-icinde-ugurladi-(3).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber