Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum 2017’de Bitecek

Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum 2017’de Bitecek
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "TUBİTAK ile gerçekleştirmiş olduğumuz protokolle yapılacak olan 'Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum' inşaatı çalışmalarına başlandı" dedi.

TÜBİTAK desteğiyle geçen yıl dönemin TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz arasında imzalanan protokol sonucu hayata geçirilen ve yaklaşık 19 milyon lira destekle Samsun-Ordu Karayolu Gelemen mevkisinde bulunan 12 bin metrekare alana inşa edilecek olan 'Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum' inşaatı çalışmalarına başlandı.

Konu hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun’a bilim merkezi açılmasını öngören protokolü TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak ile geçtiğimiz yıl imzalamıştık. Samsun Bilim Merkezi ve Planetaryum, TÜBİTAK desteğiyle Samsun’da modern ve tam donanımlı bir bilim merkezi olacak. 12 bin metrekare alana yapımına başlanacak olan alanda 7 bin 500 metre kapalı alan olacak. Çok fazla katlı olmayacak. Kat aralıkları yüksek olacak ama çok katlı bir bina olmayacak. Sergi alanı olarak planlanan alan ise TUBİTAK tarafından finanse edilecek. Bina ekipmanları ve çevre düzenlemesi bizim tarafımızdan yapılacak. Samsun adına çok önemli olan bu proje için TUBİTAK 19 milyon TL destek verecek. Zemin dolgu ve iyileştirmeleri yapıldı. Görsellerle ilgili çalışmalar tamamlanmak üzere, uygulama projesi ile ilgilide projeler çıkacak. Merkez 2017 yılında ilimizde gerçekleştirilerek '23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na kadar tamamlanması için çalışıyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz