Samsun Arıtma Tesisi Tamam

Samsun Arıtma Tesisi Tamam
Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından yapımına 4 Haziran 2012 tarihinde de başlanan, Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi’nin inşa çalışmaları tamamlandı.

SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, tesisin inşaat, mekanik ve elektronik çalışmalarının tamamlandığını ve tesisin devreye alınması ile ünitelerin, kademe kademe çalıştırılmakta olduğunu ifade etti.

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük, Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi olduğuna dikkat çeken Öncel, “Proje, Tekkeköy İlçesi Organize Sanayi Bölgesi sahil kesiminde inşa edilmektedir. Günlük 105 bin metre küp, atıksu arıtıldıktan sonra bin 600’luk boru ile yaklaşık 2.5 kilometre açık denize deşarj edilecektir” dedi.

Tesisin, 220 dönümlük bir alan içerisinde yer aldığını kaydeden Coşkun Öncel, şunları söyledi: “Samsun Doğu İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı Projesi’nin 28 milyon 500 bin Euro mal olacak. Proje PWT WASSER-UND ASSERTECHNIK GMBT, ALKE İnşaat Ticaret A.Ş. ve ALKATAŞ İnşaat ve Taahhüt A.Ş. İş Ortaklığı tarafından, inşa edildi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz