SAMSUN-ANKARA HIZLI TREN PROJESİ HÜKÜMET PROGRAMINA GİRDİ

SAMSUN-ANKARA HIZLI TREN PROJESİ HÜKÜMET PROGRAMINA GİRDİ
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Samsun-Ankara Hızlı Tren projesinin 62'inci hükümet programında yer aldığını açıkladı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Samsun-Ankara Hızlı Tren projesinin 62'inci hükümet programında yer aldığını açıkladı.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı hükümet programı ile ilgili bir açıklama yapan Murzioğlu, "Sayın Başbakan’ın açıkladığı hükümet programında; ilimizin ve bölgemizin en büyük taleplerinden bir tanesi olan demiryolu konusu da yer almaktadır. Sayın Davutoğlu 62. Hükümet Programını açıkladığı konuşmasında, hızlı demiryolu hatları ve bunlara yönelik Gar inşası yapım çalışmalarına devam ettiklerini belirtmiş ve Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı demiryolu hatlarının yapım çalışmalarına da başlayacaklarını söylemiştir" dedi.

 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğluve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ortak bir açıklama yaparak, TR83 Bölgesi’nin kalkınmasına ve gelişmesine hayli katkı sağlayacak olan demiryolu yatırımının 62. Hükümet Programı’na alınmasından dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ettiler. 

 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Murzioğluve Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Başaranhıncal yaptıkları yazılı açıklamada “Bölgemizin kalkınması açısından önemsediğimiz demiryolu yatırımının gerçekleşeceğine dair bugüne yapılmış en net açıklama, Sayın Başbakan tarafından bugün yapılmıştır. Samsun-Amas¬ya-Çorum-Kırıkkale-Ankara demiryolu hattımızın yapılacağını açıklamasından dolayı Sayın Başbakanımıza teşekkür ederken, gelişmelerin bundan sonra da tarafımızca takip edileceğinin bilinmesini isteriz. Konu ile ilgili daha önce hazırlayarak kamuoyunun bilgisine sunduğumuz görüşlerimiz ve raporlarda da beyan ettiğimiz üzere bölgemize inşa edilecek demiryolu hattı, kısa süre içerisinde kendisini amorti edecek ve bölgemizin gelişmişlik düzeyini daha yukarı noktalara çekecektir” dediler.

 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğluayrıca, ilimizin demiryolu talebinin TSO’nunönemli gündem maddelerinden biri olduğunu belirterek “Demiryolu talebimiz bugün hükümet programına alınmışsa, bunun arkasında gerek Gençlik ve Spor Bakanımızın, gerek iktidarpartisi milletvekillerimizin, gerekse muhalefet partisinin milletvekilleri ve parti mensuplarının konuya vermiş oldukları destek bulunmaktadır. Samsun iş dünyası adına başta Sayın Başbakanımız olmak üzere demiryolu talebimizin hükümet programına girmesine vesile olan bütün siyasi partilerimizin temsilcilerine, bürokratlarımıza teşekkür ediyorum “ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir