SAMSUN -8’İ GÖRECEK

SAMSUN -8’İ GÖRECEK
Meteoroloji 10. Bölge Müdürü Murat Asar, “Cuma sabahı -8 derece olarak beklenen en düşük sıcaklık, Samsun merkezinde düşük sıcaklık rekorunu yenileyebilir” dedi.

Orta Karadeniz ve Samsun il genelinde yapılan son değerlendirmeler konusunda açıklama yapan Bölge Müdürü Murat Asar, Orta Karadeniz ve Samsun il genelinde, kuzeyden gelen soğuk hava, sıcaklıkları mevsim normallerinin 8-10 derece altına çekebileceğine dikkat çekti.

Samsun il merkezinde 1954’ten bugüne kadar son 60 yılda, ocak ayında ölçülen en düşük sıcaklığın -6,9 derece olduğunu söyleyen Asar, “18 Ocak 1964’te, tüm yıl içinde ölçülen en düşük sıcaklık ise -7.4 ile 04 Şubat 1960’ta kaydedilmişti. Önümüzdeki Cuma sabahı -8 derece olarak beklenen en düşük sıcaklık, Samsun merkezin düşük sıcaklık rekorunu yenileyebilir. Soğuk hava, nemle birleşmesiyle hissedilen sıcaklığı daha da düşürebilir. Sıcaklıkların aşırı düşmesi nedeni ile gündüz sıcaklıkları da dahil sıfırın üzerine çıkamayacağı, Cuma gününden itibaren sıcaklığın tekrar yükselişe geçerek, kademeli olarak artarak önümüzdeki hafta içinde mevsim normallerine döneceği beklenmektedir” diye konuştu.

 

‘ZİRAİ DON’ RİSKİ

Vatandaşlara uyarılarda bulunan Asar, “Tarımsal faaliyetin devam ettiği alanlarda ve seralarda, önümüzdeki Perşembe, Cuma ve Cumartesi olmak üzere 3 gün ‘Zirai Don’ riski, şehirlerarası ve şehir içi karayolunda gizli buzlanma, açıkta bulunan su saatleri ve pompalarda donma/patlama riski bekleniyor. Çiftçilerimizin, sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, gerekmedikçe özel araçla trafiğe çıkmayıp, toplu taşıma araçlarını kullanmaları, şehirlerarası karayolu kullanacakların kar lastiği, takoz, çekme halatı gibi araçları yanlarında bulundurmaları, meydana gelebilecek muhtemel kaza ve olumsuzlukları en aza indirecektir. Ayrıca Karadeniz’in sahil bandı dışında kalan, denizden uzak yüksek kesimlerde ve köylerinde, kuvvetli kar yağışı nedeni ile çatılarda meydana gelecek kar birikmeleri sonucu kar yükü nedeniyle çatı çökmeleri ve saçaklarda oluşabilecek buz sarkıtlarına karşı da tedbirli olunmasında yarar vardır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir