Şampiyon Ispanak ve Biber

Şampiyon Ispanak ve Biber
Çarşamba Batıyaka Kapalı Modern Pazar yeri esnafı ve vatandaşlar, sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olması nedeniyle memnun olmadıklarını belirterek çözüm bulunmasını istediklerini dile getirdiler

 

HABER-FOTO: Burak ÇALIŞKAN

Çarşamba’da Çarşamba günleri kurulan halk pazarlarından Batıyaka Kapalı Modern Pazar Yerinde ki  satıcı ve alıcı vatandaşlar sebze ve meyve fiyatlarından memnun değil. Özellikle Köylerden sebze ve meyve getiren çiftçi pazar esnafı, gazetemize yaptığı açıklamada, “Çarşamba’da köylerden sadece marul, ıspanak, lahana ve maydanoz geliyor. Diğer sebze ve meyveleri dışardan aldığımız için de çok pahalı.Köylünün ürettiği ürünün maliyeti yüksek olduğu içinde yüksek fiyatta satmak durumunda kalıyoruz. Dışardan aldığımız ürünler ise hal ve komisyondan alındığı için fiyatı artıyor” dediler.

fh.jpg

 

Evlerinde ki ihtiyaçlarını karşılamak için pazara çıkan vatandaşlar fiyatlardan memnun olmadıklarını dile getirirken bu hafta Çarşamba pazarındaki en pahalı sebze kilo fiyatı 3.5 liraya kadar çıkan ıspanak ve biber olurken, fiyatların yüksek olması sebebiyle satıcılarda zor günler yaşıyor.

Çarşamba’nın gerçek halk pazarı biziz

Fiyatların yüksek olmasının yanı sıra marketlerde açılan sebze ve meyve reyonlarının da satışları etkilediğini dile getiren pazar esnafları, marketlerin ürünleri daha az karla sattıklarını ve haftada en az bir gün halk pazarı adı altında indirime gittiklerini, vatandaşlarında bu indirimlerden yararlanmak amacıyla marketlerden alışveriş yaptıklarını belirterek, Çarşamba’nın gerçek halk pazarının Çarşamba günleri açılan pazarlar olduğunu ifade etti.

dscf0009.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber