Salyangoz Avcılarından Para Cezası Tepkisi

Salyangoz Avcılarından Para Cezası Tepkisi
Samsun'da Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince kesilen para cezalarına tepki gösteren salyangoz avcıları, kendilerine izin belgesi veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne giderek yetkililerle görüştüler

Samsun'da geçimlerini balık ve özellikle deniz salyangozundan sağlayan avcılar, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekiplerinin yaptıkları denetimlerde kendilerine “Yeterlilik belgesi olmadan dalarak salyangoz avcılığı yapmak” suçundan kestiği 959 lira para cezasına tepki göstererek Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne geldiler.

Burada avcılar adına açıklama yapan Yaşar Çalışkan ve Bülent Özüdoğru, "Bizler ekmeğimizi denize dalarak ve avlanarak çıkarıyoruz. Biz bu iş için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden, Türkiye Sualtı Sporlar Federasyonu’nun verdiği 2 yıldızlı olan dalış kartlarımızı göstererek 'Deniz Salyangozu İstihsali İzin Belgesi'ni aldık. Bize bu sezona kadar yapılan denetimlerde bununla ilgili hiçbir sıkıntı çıkartılmadı ve cezai işlem uygulanmadı. Ancak bu dönemde de almış olduğumuz bu izin belgesine rağmen, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ekiplerinin yaptıkları denetimlerde bizlere para cezası uyguladı. Bizler çok mağdur olduk. Bugün de buraya durumumuzu anlatmak için yetkililerle görüşmeye geldik" dediler.

 

“BALIKADAM VEYA İKİNCİ SINIF DALGIÇ BELGESİNE SAHİP OLMALI”

Daha sonra avcılar İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne girerek İl Müdür Yardımcısı Habip Maruz'la görüştüler. Avcıların yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Maruz, "Müdürlüğümüzün size verdiği izin belgeleri şahıs ismine değil, gemilerinize aittir. 3/1 numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğin 45. maddesi gereği bu belgelerle dalma yöntemi ile deniz salyangozu istihsalinde bulunulması mümkün değildir. Avcılıkta bulunacakların mutlak suretle 'Profesyonel Sualtı Adamları Yönetmeliği' kapsamında alınmış en az ‘balıkadam veya ikinci sınıf dalgıç belgesine’ sahip olması gerekmektedir. Sizdeki belgeler balıkçı gemisine düzenlenen izin belgesidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Asayiş