Salıpazarı’ndan sonra Ayvacık Yolu Mizah Konusu Oldu

Salıpazarı’ndan sonra Ayvacık Yolu Mizah Konusu Oldu
Salıpazarı’ndan sonra Ayvacık Yolu Mizah Konusu Oldu

Ayvacık-Çarşamba ve Çarşamba Salıpazarı arasında yaklaşık 2 yıl önce başlatılan duble yol çalışmaları gün geçmiyor ki gündeme çeşitli kaza ve enteresan olaylarla gündeme gelmesin. Geçtiğimiz aylarda Salıpazarı ilçesi karayolu yapım çalışmasını Salıpazarı vatandaşlar sosyal medyada alaya alarak karayolu yapımına tepkisini gösterirken son çıkış bu defa aynı firma tarafından yapımı bir türlü bitirilemeyen Ayvacık Çarşamba karayolu için tepki ve alay konusu olarak ulusal medyaya taşındı.

 

Çarşamba- Ayvacık arasında ulaşımın sağlandığı 26 kilometrelik yolda Karayolları ekiplerince yapılan yama çalışmalarının hiç bitmemesi ilçe sakinlerince mizah konusu oldu. İlçenin tanıtımının yapıldığı “Ayvacıklılar” isimli facebook sayfasında yama çalışmalarını mizahi bir bakış açısı ile eleştirdi. Karayolları ekibinin yama yaparken fotoğraflayan ilçe sakinleri fotoğrafın üzerine “Aşk dediğin Ayvacık-Çarşamba arası yol çalışmaları gibi olmalı, hiç bitmemeli” yazarak yayınladı.

 

Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü yaklaşık 2 yıl önce Beylerce Çarşamba Şeker Fabrikası Beyyenice Köyü arasında 5 kilometrelik arada duble yol çalışması başlatmış akabinde Karayolları tarafından günlerce Ayvacık yolu kazılarak asfalt yenileme çalışması yapılmıştı. Bu çalışmalar sonrasında 26 kilometrelik yolun ilk 5 kilometresinde ki ihale edilen yol dışında kalan karayolu sözde yenilenmiş ancak kısa sürede eskisinden daha kötü hale gelmişti. Özellikle okul servis şoförleri ile birlikte Ayvacık Çarşamba arasında yolcu taşımacılığı yapan araç şoförleri sürekli bozulan yola yama yapılmasına tepki göstermeye başlamıştı.

 

Karayollarının duyarsız ve gelen tepkileri geçiştirmek için sık sık yama yapması karayolunda kazaların da artmasına neden olunca ilçe halkı çareyi resmi şikayetlere rağmen çözüm bulamayınca kara mizahla sosyal paylaşım sitelerinde gündeme getirdi. Bu güdüşle de Ayvacık ve Salıpazarı ana ulaşım karayolu tamamen kısa sürede bitirilemeyeceği belirtilerek vatandaşlar tepkilerini artık resmi makamların dikkate almaması nedeni ile sosyal paylaşım sitelerinden kendi seslerini duyurmaya çalışılıyor.

 

Yine Aynı karayolu güzergahında duble yol yapımının bir türlü tamamlanmaması, sık sık kazaların meydana gelmesine neden olunca İlçe Emniyet Müdürlüğü kendi imkanları ile yol üzerinde belli kavşaklar dışında ki tüm dönüş alanlarını toprakla doldurarak kazaların azalmasını sağlamış ancak buna rağmen ne Karayolları yetkilileri ne de yol yapımını üstlenen yüklenici firma yol üzerinde ki kalan çalışmaları yapmaması tepkileri de beraberinde getirmeye devam ediyor.

 

Bir başka alay konusu ise yol bir türlü bitirilememesine rağmen geçtiğimiz hafta içinde karayolları ekipleri yol ortasında bulunan refüje gelişi güzel dökülen toprak üzerinde ki adeta ağaçları andıran otları kesmesi dikkat çekti. Vatandaşlar yolu bitirmiyorlar ama otları biçerek sözüm ona iş yapıyorlar. Yol ortasında ki refüjler düzeltilmemiş, kavşaklar bitirilememiş, özellikle ana arter dönüş kavşakları kazaya davetiye çıkartırcasına gelişi güzel bırakılmış insan hayatı hiçe sayılırken ot biçmek ne anlama geliyor. Kime ne makyajı ne için yapıyorlar. Bir işi bitiremeyenler kimi kandırıyor yazıklar olsun yıllardır ölenlerin, kazada maddi kayıpları önleyemediler. Ay başında maaş mı düşünüyorlar,. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Diyerek tepkilerini dile getirdiler.

salipazari’ndan-sonra-ayvacik-yolu-mizah-konusu-oldu1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber