Salıpazarı sağlık günleri devam ediyor

Salıpazarı sağlık günleri devam ediyor
Salıpazarı Kaymakamlığı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü işbirliğince düzenlenen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından başlatılan “OMÜ Sağlık Günleri” eğitim projesi kapsamında ‘Evde Bakım Hizmetleri-Yasal Prosedürl

 

Salıpazarı Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda OMÜ Sağlık Günleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Evde Bakım Hizmetleri-Yasal Prosedürler’ konulu, Prof. Dr. Yıldız Pekşen tarafından verilen seminere; Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir, daire Amirleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Salıpazarı Kaymakamı Hatice Bayar Özdemir yaptığı açılış konuşmasında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne ve eğitimi koordine eden OMÜSEM yetkililerine teşekkürde bulundu. Özdemir ayrıca vatandaşlara “Bizler de sizler gibi seminerlere katılan hocalarımızdan çok şeyler öğreniyoruz, inşallah bugün de bizlere faydalı yeni bilgiler öğreneceğiz.” dedi.

Prof. Dr. Yıldız Pekşen  bakım gereksinimi olan insanlar hasta, güçsüz, bağımlı, kaygılı, hassas örselenebilir ve korunmaya muhtaç insanlar olduğundan, bakıma muhtaç her hastanın evde bakım hizmeti almaya hakkının olduğunu anlattı. Ayrıca Dünya nüfusunun giderek yaşlanması sebebiyle bakıma muhtaç insan sayısının artmakta olduğundan evde bakım hizmetleri, evde sağlık hizmetleri, sağlık politikaları içerisinde yerini almaya başladığını dile getirdi.

Genel olarak evde bakım hizmetinin önemi ve tanımı, evde bakım hizmetinin kimlere verileceği, nasıl ve ne şekilde faydalanılabileceği;  hizmetlerinin aile hekimliği, mobil hizmetler ve hastanelerde mevcut evde bakım hizmetleri servisleri tarafından verildiği hususları anlatıldı. Prof. Dr. Yıldız Pekşen “Gerekli şartların oluştuğu, bakıma muhtaç her hastanın evde bakım hizmeti almaya hakkı vardır.” dedi. Seminerin sonunda, Prof. Dr. Yıldız Pekşen soru-cevap bölümünde katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber