Salih Kapusuz: ‘CHP hazmedemiyor’

Salih Kapusuz: ‘CHP hazmedemiyor’
Salih Kapusuz, yemin törenine katılmayacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, 'CHP halkın kararını hazmedemiyor' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, 10 Ağustos’ta yapılan seçimlerde halkın oyu ile Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın 28 Ağustos’ta yapılacak olan yemin törenine katılmayacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert bir dille eleştirerek, “CHP halkın kararını hazmedemiyor” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, 10 Ağustos seçimlerinde halkın oyu ile Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katılmayacağını açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştirilerde bulundu.
Sosyal paylaşım sitesi hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Kapusuz, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yemin törenine katılmayan CHP’lilerin, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin törenine katılmayacağını açıkladıklarını anımsattı. CHP’nin milletin kararını hazmedemediğini ifade eden Kapusuz, halkın ilk kez cumhurbaşkanını doğrudan kendisini seçtiğini ama bu karını içine sindiremeyen CHP’nin daha koltuğa oturmamış, henüz bir tasarrufta bulunmamış  cumhurbaşkanını bile boykot edeceğini açıkladığını söyledi.

CHP’nin bu tavrıyla sadece 12. Cumhurbaşkanına değil, bu milleti temsil eden en üst makama saygı duymadığını gösterdiğini belirten Kapusuz, “Devleti kuran parti olduğunu iddia eden CHP, devlet geleneğini ve kurallarını hiçe sayarak aslında devlet adabından nasibini almadığını da göstermiş oluyor. Esasen ‘Cumhurbaşkanı’nı boykot’ ve ‘Meclisi Boykot’ gibi eski Türkiye’nin vesayetçi uygulamaları, CHP’nin geçmişte defalarca denediği ama hiçbir sonuç alamadığı uygulamalardır. Bu tür boykotlar CHP’nin halk nezdindeki itibarını arttırmamış bilakis daha da düşürmüştür. Boykot siyaseti izleyen CHP’yi bu millet boykot etmiş ve iktidar yüzü göstermemiştir. Eski Türkiye’nin boykot uygulamalarını devam ettiren Kılıçdaroğlu’nun ‘Yeni CHP” sözlerinin içi boş bir söylemden ibaret olduğu da ortaya çıkmıştır. Ortada Yeni bir CHP yoktur. Ortada Muharrem İnce’nin de belirttiği gibi ‘Diktatörün yönettiği bir CHP’ vardır.

Hani Muharrem İnce soruyor ya ‘Nereye gitti o Gandi Kemal?’ diye. Ben söyleyeyim; ortada hiçbir zaman bir ‘Gandi Kemal’ yoktu, sadece ‘Çarkçı Kemal’ vardı. ‘Gandi Kemal’ bir kaset komplosuyla Kılıçdaroğlu’nu siyaset sahnesine sürenlerin bir algı operasyonuydu. Koca bir yalandan ibaretti. Zaten o ilk günlerde yapmacık bir şekilde sakin tavırlar sergileyen Kılıçdaroğlu gitti yerine masaları yumruklayan, teşkilatı azarlayan ve halkı tehdit eden Çarkçı Kemal geldi. Gerçi ‘Çarkçı Kemal’ diyoruz ama rakibinin de ondan kalır yanı yok. Muharrem İnce önce Kılıçdaroğlu’na ‘Diktatör’ dedi ama sonra ‘Hayır öyle bir şey demek istemedim’ dedi. Demek ki o koltukta oturan yada o koltuğa talip olan için evvela ‘Çarkçı’ olma şartı aranıyor” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir