"Saldırganlık Ve Öfke" Konferansı

Saldırganlık Ve Öfke Konferansı
Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi ve özel bir üniversite işbirliğiyle Samsun'da “Saldırganlık ve Öfke” konulu konferans düzenledi

İlkadım-Sema-Cengiz Büberci Kız Meslek Lisesi Konferans Salon'unda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Dr. Emre Müezzin, "Öfke; engellenme, saldırıya uğrama, tehdit edilme, yoksun bırakılma, kısıtlanma gibi durumlarda hissedilen oldukça negatif bir duygudur. Saldırganlık ise öfke, düşmanlık, rekabet, engellenme, korku gibi durumlardan kaynaklanan ve karşısındakine zarar vermeği, onu durdurmayı, ona engel olmayı ya da kendini korumayı hedefleyen fiziksel, sözel ve ya sembolik her türlü davranıştır. Öfkemizi kontrol edemediğimizde sonuçlarını görmeye başlarız. Bunlar fizyolojik, düşünsel ve davranışsal boyutta yaşanır" dedi.

Fizyolojik, düşünsel ve davranışsal tepkiler hakkında bilgi veren Dr. Emre Müezzin, "Fizyolojik tepkiler; kan şekerinin yükselmesi, nabzın ve kan basıncının artması, zor nefes alma, baş, kas ve boyun ağrıları ile belli olur. Zihinsel tepkiler; konsantrasyon bozukluğu, düşük performans, unutkanlık, uykusuzluk ve dikkatsizlik gibi belirtiler verir. Davranışsal bozukluklar ise huzursuzluk, acelecilik, ilaç kullanımı, aşırı yemek yeme ve saldırganlıktır" diye konuştu.

Düzenlenen 'Saldırganlık ve Öfke' konulu konferansa Samsun Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne bağlı rehberlik bölümü çalışanları, rehber öğretmenler ve öğretmenler ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

saldirganlik-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Eğitim