Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Şakşakçılara dikkat...

Şakşakçılara dikkat...

Evet temayül bitti ama sancıları, gazları bitmedi. Aksine gaz öylesine arttı ki göreceksiniz kalp krizlerine neden olacak. AK Parti teşkilatlarında aleni olarak: Filanca aday olursa filanca grup çalışmayacak deniliyor. Yok öyle bir çatırdı falan. Biz bu parti adına yola çıktık her kim olursa mutlaka aynı heyecanla çalışacağız" moda lafını yemiyorum.

AK Parti öyle bir konuma geldi ki. Artık kim birisinin karşısına aday adayı olarak çıkarsa - ki bu diğer aday adayının kardeşi bile olsa- göreceksiniz asla ama asla çalışmayacaklar. Öncü depremlerin çatırtıların ilk cılız sinyalleri gelmeye başladı bile. AK Parti Genel Merkezi o zaman biz de hiç birini göstermeyiz bambaşka aday belirleriz moduna yakınlaşıyor. Bu daha büyük tehlike. Çünkü bu defa o aday adayı olanlar hiç bir şekilde partiye çalışmayacak. Bunları bilmemek ve görememek için insanın aklından zoru olması gerekir.

Sonuç olarak; AK Parti güçlü ve yıllardır tek başına iktidar olmanın doğum sancılarını bu seçimde yaşayacak. Belki bu seçimde doğum çok olmasa bile göreceksiniz kesinlikle 2015 Genel seçimler ve öncesinde ki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşayacak ve doğumlar başlayacak.

Kaldı ki bu doğum sancıları arasına büyük ihtimalle AK Partiden yeni bir parti de doğuma hazırlanıyor. Görün yerel seçimlerin akabinde bazı görüşmeler neticelendirilemezse yeni bir AK Parti düzeyinde bir parti kurulacaktır. Buna bazıları küskünler harekatı da diyebilir. Doğacak parti tutmaz iddiaları da gündem de olacak. Ama parçalanan bir siyaset bir daha doğrulması çok güç olur. Bunu usta siyasetçiler çok iyi biliyor. Geçmişte yaşanan olaylar çok.

Kısacası AK Parti bu yerel seçimlerde başı çok ağrıyacak. Herkes AK Partiye hücum ediyor. Artık ne Saadet, ne Fazilet ve de Milli Görüş tabanı, Milliyetçi, Demokrat, Sosyal falan tabanı kalmadı. Karmakarışık oldu. Genel Merkez artık hangi argümanı kullanırsa kullansın alttakiler hemen alternatif çıkış yolunu buluyor. Temayüllerde olduğu gibi.

Bu bakımdan diyorum ki: AK Parti ilk kez parti olduğunu bu seçimde ispatlayacak. Kopanları ile, alternatifleri ile göreceksiniz günahı ve sevaplarını teraziye doğru koyarsa başı ağrımadan, doğum sancısı iğnesi ile geçirebilir aksi takdirde başının ağrımasını bir kenara bırakın çok kayıplı bir gelecek seçim süreci yaşanacak göreceksiniz.

AK Parti uzun yıllar aslında ayakta kalabilecek bir parti gibi gözükse de sadece şimdilik Başbakan Erdoğan' a dayalı, onun mozaikleri bir arada tutma başarısı ile ayakta duruyor. O mozaiklerin piri olan Başbakan Cumhurbaşkanlığına göz kırptığı gün AK Parti kaos yaşamaya ve çatırtıların gümbürtüye dönmeye başlayacağı tarih yaklaşıyor. Bu nedenle AK Parti Genel Merkezi ince eleyip sık dokumadan daha ilerisini yapmalı ki geleceğe garanti bakabilsin. Aksi takdirde teşkilatlarda ki dağılma süreci bu seçimle hızlanarak devam edecek. En büyük çatırtı ise Samsun ve ilçelerinden gelirse hiç şaşırmayın. Muhalefet az akıllı olursa işin arapsaçına dönmesi kaçınılmaz. Göreceksiniz. Ve diyorum ki: Muhalefette armut toplamıyor. Unutmayalım her doğru her yerde söylenmez derdi rahmetli babam ama bir söz daha vardır. Abdala malum olurmuş. Bu abdal ulu orta söyleme cesareti olan biri. Başka Abdal varsa çıksın. Olmayacağını aksine çoğunun  şak şakçılığa yelken açacaklarını da çok iyi biliyorum. Her daim olduğu gibi... O VESİLE İLE SON KEZ ŞAKŞAKÇILARA DİKKAT DİYORUM.

NOT: Günün anlam ve önemi çok farklı.  Türkiye Cumhuriyetinin en nadide günlerinden bir gün bugün. Bu gün Cumhuriyetin ilanının 90. yıldönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun bugün 90. yıldönümü. Bu gün bayram günü. Bu vesile ile TÜRK MİLLETİNİN CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLUYORUM.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR