SAKIN KANIP ALMAYIN!

SAKIN KANIP ALMAYIN!
Yurt dışından yabancı uyruklu vatandaşlar üzerinden yüzde 50-60 düşük fiyata Türk müşterilere vekaletle satılan lüks araçlardan 30'u, usulsüz kullanımdan bağlandı.

YÜZDE 50-60 UCUZA SATILIYOR

Bulgaristan, Romanya ve Gürcistan gibi ülkelerden Türkiye'deki muadillerine göre yüzde 50-60 düşük fiyata temin edilen yabancı plakalı ikinci el lüks araçlar, son yıllarda ciddi boyutlarda kayıtdışı pazar oluşturdu. Söz konusu ülkelerde yaşayan kişilerin üzerine kaydettirilen ancak Türkiye'deki alıcısına vekaletle kullanım hakkı sağlanan araçlar, gümrük müdürlükleri ve emniyeti harekete geçirdi.

"HAYAL BİLE EDİLEMEZ"

Bu yöntemle hem devletin vergi kaybına uğradığını hem de vatandaşın mağdur edildiğini kaydeden yetkililer, "Bunların usulsüz olduğunu biz defalarca söyledik ama son zamanlarda bu olay artık çok ciddi rakamlara ulaşınca, devlet de bu işe el attı" diye konuştu. Yanık, MOBESE, OGS ve HGS'de takibi yapılamayan araçların asayiş, hatta olası terör olaylarında kullanılabileceği kaygısıyla yakın takibe alındığını dile getirdi.

"TC KANUNLARINDA VEKALET İLE ARAÇ KULLANIMI YOK"

Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunlarına göre vekaletle araç kullanma olayının bulunmadığına dikkat çeken yetkililer, şu bilgileri verdi: "Yurt dışından getirilen araçların ruhsat sahibi yabancı ise Türkiye'de ne kadar vekalet verirse versin, sizin bu aracı Türkiye'de onun adına kullanma hakkınız kanunen yok. Bu usulsüz kullanmaya girer ve aracınız trafik tarafından bağlanır, hatta ve hatta hakkınızda dava açılır, kaçakçılığa dahi sokulur. Paranızın gittiğine mi, mahkemede yargılandığınıza mı yanarsınız?" Yanık, esnaf olarak işlerini de engelleyen bu tür araçların iç piyasadan çekilmesini istediklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel