Sakatlar Derneğinden Mavi Kapak Çağrısı

Sakatlar Derneğinden Mavi Kapak Çağrısı
Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, engellilere tekerlekli sandalye almak için topladıkları mavi kapakların, ticarete dönüştüğü için eskisi kadar kendilerine ulaşmadığını belirtti

Başkan Hayriye Hakyemezoğlu, dernek üyeleriyle beraber basın açıklaması yaptı. Mavi kapak kampanyasına eskisi kadar önem verilmediğini belirten Hakyemezoğlu, ”Mavi kapak bize eskisi gibi gelmiyor. Eskisi gibi toplanmıyor. Öncelerden okullardan ve sivil toplum örgütlerinden devamlı geliyordu. Bu sene kapağa fazla itibar yok. Bu sene kapak gelmedi. Bunun nedenini araştırdık. Kapaklar artık ticarete dönüşmüş. Kapakları 1 çuval biriktirenler gidip satıp kendilerine harçlık yapıyor. Bu konudaki bilgiler bize geliyor. Sivil toplum kuruluşlarına, bize gönül veren Samsun halkından, yine geçmiş günlerdeki gibi bize destek vermelerini bekliyorum. Biz mavi kapak geldiğinde mavi kapakları geri dönüşümcüye verip tekerlekli sandalye alıyorduk. Bu sebepten dolayı son zamanlarda tekerlekli sandalye alamaz olduk. Çünkü derneğimize gelen sabit bir gelir yok. Onun için engelli arkadaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayamadığımızdan dolayı da çok üzgünüz. 200 kilo mavi kapak biriktirdiğimiz de 1 tekerlekli sandalye alabiliyoruz” dedi.

 

“ŞEHRİN BELLİ BÖLGELERİNE GERİ DÖNÜŞÜM KUTULARI KOYMAK İSTİYORUZ”

Şehrin belli bölgelerine geri dönüşüm kutuları koyarak mavi kapak kampanyasını canlandırmak istediklerini belirten Hakyemezoğlu, ”Biz belediyelerden geri dönüşüm kutuları için bize destek vermelerini istiyoruz. Şehrin merkezi yerlerine bu kutuları koyabiliriz. Yabancılar Pazarı bizden böyle bir talepte bulundu. Biz bu kapakları biriktirelim size verilim dediler. Belediyelerde bu konuda bize destek verirse çok seviniriz” şeklinde konuştu.

 

“BİZİM ADIMIZI KULLANARAK FINDIK TOPLAYANLAR VAR”

Sakatlar derneğinin adını kullanarak para, fındık ve benzeri şeyler toplandığını belirten Hakyemezoğlu, ”Biz hiçbir şekilde kimseden para ve benzeri şeyler istemiyoruz. Bizim adımızı kullanarak para ve eşya toplayanlar var. Şimdi sezonu diye söylüyorum. Özellikle Doğu illerinden bizi arayan çok sayıda vatandaş var. Türkiye Sakatlar Derneği’nin adını kullanarak fındık topluyorlar. 'Sakatlar Haftası’nda da Yabancılar Pazarı’ndan da kermes düzenleyeceğiz' diye para toplamışlar. Biz kesinlikle böyle bir şey yapmıyoruz. Çeşitli yerlerde bizim adımıza dergi satmaya çalışmıyorlar. Biz hiçbir zaman böyle bir şey yapmadık, yapmayı da düşünmüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir