SAHTE “MUHTAÇLAR YANDI!”

SAHTE “MUHTAÇLAR YANDI!”
Çarşamba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından her yıl düzenli olarak ihtiyaç ailelerine dağıtılan kömürlerin art niyetli bazı vatandaşlar tarafından satıldığı iddia ediliyor

Çarşamba Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelere kömür dağıtımı yapılıyor. Kaymakamlığın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile dağıtılan kömür çuvallarının üzerinde ‘Para ile Satılamaz’ uyarısı yazmasına rağmen, ihtiyacı olduğunu belirten ancak yapılan yardımları su istimal eden bazı art niyetli ve kendini uyanık sanan bazı kişilerin yardım kömürlerini nakit paraya çevirdikleri iddia ediliyor. Piyasada soba için tonu 8000 TL’den satılan kömürleri almakta zorluk çeken ailelere, Sosyal Yardımlaşma Vakfınca verilen yardım kömürlerinin, kendini bilmez ve art niyetli bazı uyanıklar tarafından torbası 50 -100 TL arasında satılarak, nakite çevrildiği iddiaları her geçen gün dikkat çekmeye başladı.

‘1.500 – 3.000 TL YE SATILIYOR’

Devletin sağladığı imkânlar arasında yer alan kömür yardımı ihtiyaç sahiplerine bedelsiz dağıtılırken bunu fırsat bilen, yardımdan faydalanan bazı art niyetli kişilerin aldıkları yaklaşık 30-34 torba yardım kömürlerinin tonunu piyasada 1.500 ila 3.000 TL arasında sattıkları iddiaları vatandaşlar arasında şaşkınlık oluşturuyor. Yetkililerin gerekli araştırmaları yaparak kömürleri satanları tespit edilmesini isteyen vatandaşlar; “İhtiyaç sahibi olmadıkları halde kömür yardımları alanlar var. Devletimizin yapmış olduğu yardımlar su istimal ediliyor. Kimse kimsenin hakkına girmemeli. İhtiyacı olmayanlar kömür almasın” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Devletin sağladığı yardımları, kışın ısınmak yerine yardım kömürünü satanların tespitine göre edindiğimiz bilgilere göre Çarşamba Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekiplerinin de ani baskın ve soruşturmalarla tespit çalışmalarını yaptıkları, öğrenildi. Aynı zamanda yardıma muhtaç sahte aileler tespit edilerek yardımların kesilmesi bir tarafa adli makamlara da teslim edildikleri öğrenildi. Ayrıca tespit edilen kişilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan aldığı tüm yardımlarının iptal edildiği ve yeni tespit edilenlerinde yardımlardan mahrum bırakılarak, adli yargıya teslim edilecekleri öğrenildi.

HABER- FOTO: Erol ŞEKER - Ünal DALDAL

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber