SAHTE LİSTELER HAVADA UÇUŞUYOR!

SAHTE LİSTELER HAVADA UÇUŞUYOR!
31 Mart Yerel seçimleri öncesinde özellikle Samsun AK Parti İlçe Belediye Başkan aday listesi açıklamadıkça algı operasyonları ile Genel Merkezi baskı altına almak isteyenlerin sahte listelerle ortamı germeye devam ettiği ileri sürülüyor.

Son birkaç günden beridir İlçelerde ki İlçe Belediye Başkan adaylarının belirlenmesi için Genel Merkez ile Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve ekibinin uzun süredir seçimlerden farkla çıkabilmek adına yoğun ve yorucu çalışmalar gerçekleştirmeye çalıştıkları biliniyor. Bu noktada Büyük şehir Belediye Başkanlığına Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın açıklanması ile birlikte kalan ilçe belediyelerde Doğan ile koordineli ve uyum içinde çalışacak liste oluşturulmaya çalışıldığına uğraş verildiği öğrenildi.

Bu nedenle Yılmaz ve ekibinin ilçelerde defalarca anketler yaptırdığı bilinirken geçen hafta ki Ankara’da gerçekleştirilen toplantıda sonra yeni anket iddiaları ortaya atılmıştı. Bu iddiaların ardından İlçe belediye başkan adaylıkları için Ayvacık İlçesinde 13 kişilik listenin 3 e düşürüldüğü iddia edilirken, Çarşamba’ da Taner Özden’in kesinleştiği ancak ufak tefek pürüzler nedeni ile açıklanmadığı öğrenilmişti.

Yine Terme’ de Şenol Kul ve Ali Kılıç arasında seçim için uğraşıldığı belirtilirken Tekkeköy’ de Mustafa Candal ile Hasan Togar arasında anketlerde Candal’ın açık ara önde olması nedeni ile kararsız kalındığı iddia ediliyor. Yine İlkadım’da İhsan Kurnaz adının öne çıktığı ancak Çiğdem Karaaslan’ın da istediği iddia edilen Oğuzhan Serinkaya ve Hakan Ay adı nedeni ile ikili arasında son tespit çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Yine Atakum’ da Özlem Maraş, Turan Çakır ve İlçe Başkanı Köstek’in üzerinde durulduğu, Bafra’ da ise Hamit Kılıç ile gidilmesi düşünüldüğü ancak Şükrü Neiş’in YRP den adaylığının söz konusu olması nedeni ile bekletildiği konuşuluyor.

Tüm bu gelişmeler çerçevesinde AK parti hükümetine yakınlığı ile bilgiler aktardığı iddia edilen Yenişafak Gazetesi ile yerel bazı internet sitelerinde Samsun'da AK Parti'nin ilçe belediye başkan adaylarının listesi yayınladı. Yayınlanan listelerde ki isimlerin gerçeği yansıtmadığı İl Yönetimine yakın isimlerce bu liste yalanlandı.

Yeni şafak ile yerel bazı internet sitelerinde yayımlanan liste şöyle:
Atakum Belediye Başkan adayı Turan Çakır,
Ayvacık Belediye Başkan adayı Halil Kalaycı
Bafra Belediye Başkan adayı Hamit Kılıç
Canik Belediye Başkan adayı İbrahim Sandıkçı,
Çarşamba belediye Başkan adayı Taner Özden,
Havza Belediye Başkan adayı Selahattin Özdemir,
İlkadım Belediye Başkan adayı İhsan Kurnaz,
Kavak Belediye başkan adayı İbrahim Sarıcaoğlu,
Ladik Belediye Başkan adayı Gürkan Özel,
Ondokuz Mayıs Belediye Başkan adayı Necmi Şener,
Tekkeköy Belediye Başkan adayı Hasan Togar,
Terme Belediye Başkan adayı Ali Kılıç,
Vezirköprü Belediye Başkan adayı Mehmet Kurt,
Yakakent Belediye Başkan adayı Dursun Şahin,
Alaçam Belediye Başkan adayı Ramazan Özdemir (MHP adayı),
Asarcık Belediye Başkan adayı Şerif Kılağuz,
Salıpazarı Belediye başkan adayı Osman Yüksel (MHP adayı).

Yalanlanan listelerle AK Parti Genel Merkezinin haber kirliliği ve aday isimlerinin yıpratılmaması için gerçek listeleri bu hafta içinde mecburen açıklamak zorunda kalacağı iddia edildiği saatlerde AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Saygıdeğer Hemşehrilerim, Bugün, sosyal medya ortamlarında paylaşılan ve hem yerel hem de ulusal basında yer alan "AK Parti Samsun İlçe Belediye Başkan Adayları açıklandı" şeklindeki paylaşımlar Partimizin karar ve değerlendirmelerini yansıtmamaktadır.

İlçe Belediye Başkan Adaylarımız ile ilgili değerlendirme sürecimiz halen devam etmekte olup daha önce de açıkladığımız üzere siz değerli hemşehrilerimizin sadece tarafımızca yapılacak açıklamalara itibar etmelerini tekraren belirtmek isterim. Değerlendirmelerimiz tamamlandığında gerekli açıklama yapılacaktır.” Şeklinde yaptığı açıklama ile geceye bir nebze ışık tutmuş oldu. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz.

Kaynak:HABER EXPRES ( HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber