Şahin: 'Gülen ile ilgili iade talebimiz olmadı'

Şahin: Gülen ile ilgili iade talebimiz olmadı
Şahin, hükümetin Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için talepte bulunduğu iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili, “Şu anda kamuoyu da muhalefet partileri de biliyorlar AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığına aday göstereceği aday büyük ihtimalle birinci turda seçilecektir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, TGRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Amerika Birleşik Devletleri’nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone ile yaptığı görüşmeyi değerlendiren Şahin, "Sayın Büyükelçi genel merkezimize 30 Mart seçimleri dolayısıyla partimizin elde ettiği başarıyı tebrik için geldiği ifadesini kullandı. Biraraya gelmişken iki müttefik ülke olarak gerek bölgemizde gerek dünyada olup bitenlerle ilgili bir değerlendirmede bulunduk. Kendisinin daha önce basına yansıyan açıklamaları eleştiriler almıştı. Bir gazeteye vermiş olduğu röportajda bu açıklamaların kendisinin beyanı olmadığını açıklamıştı. Bizim görüşmemizde o konular gündeme gelmedi. Her Nisan ayı geldiğinde Amerika ve Türkiye’de Sözde Ermeni soykırım tasarısı gündeme gelir. Her yıl Nisan ayında böyle bir konunun gündeme gelmesinden duyduğumuz rahatsızlığı dile getirdik. ABD hükümetinin bu tekliflere sıcak bakması ve unların bir işlem görmesi mümkün değildir’ diye bir değerlendirmesi oldu" diye konuştu.

Şahin, hükümetin Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesi için talepte bulunduğu iddialarına ilişkin, Tabii biz Anayasa ve yasalara göre hareket etmek durumundayız. Uluslararası yasalar var, bizim Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili bir iade talebimiz olmadı. Böyle bir şey söz konusu değil. Böyle bir şey ileride olur mu olmaz mı bilemem. Bu, ancak yargı organlarının yapacağı bir iştir. Böyle bir konuyu görüşmedik biz. O grup, o hareketle ilgili seçim öncesi başlayan ve hala devam eden gelişmeleri değerlendirme imkanı bulduk. Biz, bu hareketi dini bir cemaat olarak gördük ancak son zamanlarda siyasetin içinde olduğunu da tespit ediyoruz anlamına gelen değerlendirmede bulunduk" dedi.

Şahin, paralel yapıya ilişkin olarak, "Sayın Başbakanımızda dün ifade etti. 3-5 güne çözülecek bir konu değil dedi. Bizim, kendisini cemaat olarak hizmet hareketi olarak ifade eden oluşumla bir meselemiz olmaz. İnsanın yararına, hayır amaçlı hizmette bulunanlara ancak müteşekkir olunur. Hiçbir devlet kendisine ortak anlamı olacak bir yapıyı kabul etmez. Maalesef yargıda da emniyette de bazı kurumlarda da böyle bir yapı oluşmuştur. Türkiye’de faaliyette bulunan birtakım önemli firmalar, Pensilvanya’ya kadar giderek oralara niye gitme ihtiyacı duydular. Bu cemaatin dini olarak tavsiye ettiği birtakım son nasihatlerden yararlanmak için mi yoksa yargıda başlarına bir şey gelirse veya gelmişse bunun çözüleceği tek yerin oradan verilecek talimat olduğunu algıladıkları için mi? Randevular alındı, gidildi. Referans noktası oldu. Dünya görüşü itibarıyla orada ifade edilenlerle örtüşmeyen inanca sahip olanlar oraya giderek irtibat kurma ihtiyacını hissettiler. Bazı yargı organlarında işi çözmenin yolu oradan gelecek işaretle oluyor. Keşke böyle bir yapı olmasaydı" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir