Şahin, " ÇARŞAMBALILAR KISKANIYOR...

Şahin, " ÇARŞAMBALILAR KISKANIYOR...
Samsun'un Bafra ilçesinde, Bafra İş ve İhracat Geliştirme Merkezi Projesi Teknik Destek Bileşeni (BİGEM) törenle açıldı. Vali Şahin, "“Bafra’ya her geldiğimde, Çarşambalılar biraz kıskanıyor belki ama nihayetinde ben Samsun’un Valisiyim." dedi

Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, “Bu bölgenin gelişmesinde BİGEM’in rolü çok büyük. Bizim uzmanlarımız Avrupa Birliği uzmanları buradan gittikten sonra bu binada bölgemize hizmet etmeye devam edecekler. Öğreneceğimiz daha çok şey var. İşte BİGEM bunun için bize lazım” dedi.
Sedde müjdesi
Başar’ın ardından kürsüye gelen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra'nın yıllardır hasretle beklediği Sedde projesinin ihale edildiğini ve projenin yapımına 10 gün içerisinde başlanacağını açıkladı.  Otogar alanı ile ilgili olarak da Bafralıları sevindirecek haberi veren Başkan Yılmaz, “Baframız için diğer önemli bir adımımız da otogar alanı ile ilgili. Otogarı şehrin içerisinden çıkarıyoruz. O mezbelelik artık son bulacak. Otogarın olduğu yeri tertemiz bir yeşil alan haline döndüreceğiz." dedi.

"Milli geliri 20 bin dolara çıkarırsak terör kendiliğinden bitecektir"
Vali İbrahim Şahin ise yaptığı konuşmasında, “Bafra’ya her geldiğimde, Çarşambalılar biraz kıskanıyor belki ama nihayetinde ben Samsun’un Valisiyim. Bafra’yı, Çarşamba’yı, Alaçam’ı, Yakakent’i, Terme’yi veya diğer ilçeleri ayırt etmeyiz ama buraya gelirken daha keyifle ve daha sıkça geliyoruz. Bu güzelliklerin diğer ilçelerimize de örnek olmasını temenni ediyorum."

Bafra’da tarımın iyi işleniyor olması gerçekten önemli. Bafra ilçesinde iki tane önemli Organize Sanayi Bölgemiz oluştu, oluşuyor. Bunların biri Karma OSB, diğeri ise Sera OSB. Bafra ilçemiz, 140-150 bin nüfusuyla büyük illerle rekabet edebilecek bir durumda. Benim çok önemsediğim ve her fırsatta vurguladığım bir medikal alet üretimi var.

Biz bir taraftan üretim yaparken yazılıma da önem vereceğiz” diyen Vali Şahin şunları söyledi: “Biz mutlak suretle, eğer kalkınacaksak üretmek ve ihraç etmek durumundayız. Önümüzde Samsunumuzun da ülkemizin de hükümetimizin de Cumhurbaşkanımızın da sıkça vurguladığı 2-3 önemli hedef var. Bu hedeflerden biri Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı 2023 yılında Türkiye’nin dünya ekonomisi sıralamasında ilk on içerisine girmesi."

20170522aw075690_04.jpgsahin,--carsambalilar-kiskaniyor....jpg

Bunu sağlamanın yolu ve yöntemi de mutlak suretle ciddi bir ihracata yönelmekle olur. Ne zaman ki, biz kişi başına düşen milli geliri 20 bin dolara çıkarırsak terör kendiliğinden bitecektir. Ülkemiz üzerindeki o kara bulutlar dağılacaktır. Daha fazla çalışmak, üretmek ve bu üretimi nitelikli hale dönüştürmemiz gerekiyor.” dedi.
Konuşmaların sonunda açılış gerçekleştirildi ve BİGEM bahçesine ağaç dikimi yapıldı.
Açılış törenine ayrıca, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir