Şahin, “Paramız Gasp Edildi”

Şahin, “Paramız Gasp Edildi”
Terme Belediyesi’nde son günlerde gündeme gelen C Plakalarda yaşanan usulsüzlük olayında konuyla ilgili soruşturma sürdürülürken, olayın mağdurlarından olduğunu dile getiren Hasan Şahin yaşanan olaylara tepki gösterdi

'C Plakaların ücretleri Belediye değil, Müdürün kasasına gitti"

Terme Belediyesi’nde yaklaşık 20 yıldır Özel Kalem Müdürlüğünü yürüten Muammer Çağlayan'ın savcılık talebi doğrultusunda tutuklanmasının ardından yine Savcılık talebiyle Fen İşleri Dairesi'ndeki 'usulsüz ruhsat'ları takibe almıştı.  Terme Belediyesi’nde servis araçlarının ruhsatlandırması için zorunlu olan C plakalarında usulsüzlük iddiası ile 196 şoförün mağdur olduğu belirtilirken, bir an önce olayın mağdurlarına yardım edilmesi isteniyor ifadelerini kullanan ve Terme’de yaşanan usulsüzlük olayının mağduru olduğunu açıklayan Hasan Şahin, “C” Plaka almak için müracaat eden 196 kişinin parası Belediye’nin kasasına değil, Eski Hesap İşleri Müdürü’nün kasasına gittiğini" iddia etti.  
'Önce makbuz vermediler, şimdide yeniden para isteniyor'
Plaka Mağdurlarından olduğunu ve parasının gasp edildiğini dile getiren Hasan Şahin, “2012 yılında, Belediyelere kaynak aktarma amacı ile gönderilen genelge gereğince Belediyelerin, kendi sınırları içinde ki taşıma faaliyetlerini yapanlardan Belediye Meclis Kararı ile kararlaştırılan servis plaka ücretleri kapsamında Terme Belediye Meclisi, 2012 yılı için "C plaka" verilme karşılığında 2500 TL, 2013 yılı için 3000 TL alınması kararlaştırılmış ve ilçede karar yürürlüğe konulmuştu. Ancak ilk günlerde, prosedüre uygun olarak 34 plaka verilmiş, parası makbuz karşılığında Belediye Veznesine yatırılmıştır. Daha sonra verilen plakaların karşılıkları ise Eski Yazı İşleri Müdürü tarafından alındı, makbuzları daha sonra verilecek şeklinde beyanlarla bu güne kadar oyalandık. Bu durum karşısında 30 Mart Yerel seçimlerinde başkanlığı kazanan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, şoförlerin bu ödemelerini kabul etmeyerek, ilgili şahıslara yeniden ödeme tebligatı gönderdi” İfadelerini kullandı.

'Yeni Başkanın, vatandaştan bir kere daha tahsilat yapma isteği yanlıştır'   

Yeni Belediye Başkanı Kul’un yeniden ödeme tebligatı gönderilmesine şoförlerin tepki gösterdiğini ifade eden Hasan Şahin, Bu konuda dolandırıldıklarını bu mağduriyetin önlenmesi gerektiğini söyledi. Şahin, “ ‘C’ Plaka almak için, herkes bütün prosedürleri tamamladı. Fakat Belediye Başkanı’nın görevlendirdiği Eski Yazı İşleri Müdürünün vatandaşın parasını zimmetine geçirmesi ve yeniden ödeme yapılmasının haksızlık ve usulsüzlüktür. Paranın adresinin belli iken yeni başkanın bunu görmezlikten gelip, vatandaştan bir kere daha tahsilat yapma isteği yanlıştır” şeklinde konuştu.

Yaşanan olayları mağdur şoförler olarak üzücü bir şekilde izlediklerini ifade eden Şahin, “Yargıyaya kadar intikal edip yaşanılan olayları Terme’de hiç mi kimse duymadı. Mağduriyetimizin giderilmesini umut ediyoruz.Bu konuyla ilişkin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşeceğiz.” dedi.

HABER-FOTO: Nurhan GÜZEL- Nuri Oğuzhan ŞEKER 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber