“Sahil yoluna hançer sokulmuş gibi…”

“Sahil yoluna hançer sokulmuş gibi…”
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bir evin duvarının yolu kestiğini fakat yerel mahkemenin de belediye aleyhine karar verdiğini söyledi.

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise mahkemenin verdiği kararın bir pankartla yolun kesildiği yere asılması gerektiğine işaret ederek, “10 kilometrelik bir sahil bandı maalesef ‘hançer sokulmuş gibi’ orada kesintiye uğruyor” diye tepki gösterdi.

“sahil-yoluna-hancer-sokulmus-gibi…”.jpg

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yurt, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde Karayolları Kavşağı’ndan Çobanlı istikametine giden bir yolu mahkeme kararı ile duvarla çevirmek zorunda kaldıklarını ve yolu bu şekilde düzenlediklerini söyledi. Yurt, “Biz burada Türkiye’nin en güzel sahillerinden birini düzenlemeye çalışıyoruz. Biz burada parsel sahipleri ile tek tek görüşerek bunların imar haklarını koruyarak bir hat oluşturduk. Çünkü buraya yapacağız sahil düzenlemesi bunların rantlarının katlanmasına neden olacaktı. Şerefiye paylarının çok yükselmesine neden olacaktı. Bu düzenlemeyi yapmadan önce buradaki daire fiyatı 100-150 bin TL iken şu anda 1 milyonun üzerinde daireler alamazsınız. Biz bu sahil düzenlemesini yaparken buradaki dairelere rant katlaması sağlanmış oldu. Ama biz burada yaklaşık olarak 10 kilometrelik sahil düzenlemesi gerçekleştirdiğimiz halde bir vatandaş Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Bölge İdare Mahkemesi’nden bu kararı bozdurdu. Bizim sistemimiz de elbette yargı, yasama, yürütme görevini yapacak. Ancak burada bir toplum vicdanını biraz sızlattı diye düşünüyorum. Saygımızı koruyaraktan yargı kararını eleştiriyoruz. Burada bilirkişinin raporu dahi beklenmeden acele karar verildi ve adam geldi kazıklarını bizim düzenlediğimiz yolun üzerine çaktı ve yolu bu şekilde çevirdi. Biz burada imar düzenlemesi yapmışız, bunların haklarını korumuşuz ve bunlara birde rant sağlamışız. Biz bunu oradaki insanlara izah etmekte çok zorlanıyoruz” dedi.

Bölge İdare Mahkemesi’nin bilirkişi raporunu bile dinlemeden acele karar verdiğini ifade eden Yurt, “İnsanlar bize ‘bu yol dümdüz giderken neden burada büktünüz’ diyor. Ama maalesef burada bir yerel mahkemenin bilirkişileri bile dinlemeden vermiş olduğu acele bir kararla burayı maalesef bozmak zorunda kaldık. Burada maalesef alt yapısıyla üst yapısıyla düzenlemiş olduğumuz bir Anadolu kilimi desenleriyle bezediğimiz bu yola bir adam geldi buraya duvarları çaktı. Oysa biz bunun rızasını almıştık. Her türlü düzenlemesini yapmıştık. İstediği her türlü imalatı yapmıştık. Ama burada dahi oturmayan İzmir Kordonboyu’nda oturan Samsun’un gerçekleriyle hiç yüz yüze gelmemiş bir insan burayı bu şekilde çevirtti. Bize burayı kamulaştırmamız isteniyor. Bu kadarcık bir yerin maliyeti yaklaşık olarak 700 milyar TL. Samsun halkına armağan ettiğimiz bu yere 700 milyar TL ile 10 tane daha köyün yol problemini hallederim. Biz de bunu vermemek için ve burası ibretialem olsun diye biz burayı bu şekilde açtık. Mahkemeye itiraz da ettik. Eğer düzelirse tekrar devam edeceğiz” diye konuştu.

“sahil-yoluna-hancer-sokulmus-gibi…”1.jpg

VALİ ŞAHİN'DEN MELİH GÖKÇEK ÖRNEĞİ

Vali İbrahim Şahin de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mehlik Gökçek’in daha önceden yapmış olduğu kararları örnek göstererek, “Buraya bir bez asacaksınız. Hangi idare mahkemesi vermiş ise, ‘şu tarihli idare mahkemesinin kararı ile bu yol bu şekle dönüştürülmüştür’ diye. İnsanlar bunu görsün. Bunu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek çok güzel yapıyor. Bir de insanlar buradan geçerken ev sahibine ‘selam olsun’ diye kornaya basarlarsa en azından ev sahibini selamlamış olurlar. 10 kilometrelik bir sahil bandı maalesef hançer sokulmuş gibi orada kesintiye uğruyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz