Sagopa Kajmer Samsun Konseri 20 Nisan’da

Sagopa Kajmer Samsun Konseri 20 Nisan’da
Asıl adı Yunus Özyavuz olan Samsunlu Rapçı’nın Samsun konser tarihi belli oldu

Daha once Sagopa Kajmer’in Twitter’da takipçileriyle,  “Pesimist orkestra ile beraber uzun zamandır konser vermediğim şehrim Samsun’da da bir konser vereceğim. Samsunlu sevenlerim meraklanmasınlar.” Şeklindeki paylaşımlarıyla duyruduğumuz samsun Konser tarihinin 20 Nisan olduğu kesinleşti.
Sagopa Kajmer’in afişleri Samsun sokaklarına asılmaya başladı..
Konser 20 Nisan tarihinde Canik Kültür Merkezi’nde saat 188.00’da başlayacak..
 
Sagopa Kajmer Ne Demektir, Yunus Özyavuz Kimdir?
 
Müzik hayatında kullandığı ismi Sagopa, Mısır'da bir piramidin adıdır. Birçok arkeolog bu piramidin sırrını çözmeye çalışırken, tuzaklara düşüp can verdikleri söylenir. En son, soyadı Kajmeri olan bir arkeolog, Sagopa'nın gizemini ortaya çıkartmış ve piramidin en gizemli yerine, son odasına girerek, duvara Sagopa'nın gizemini çözen anlamına gelen Sagopa Kajmeri kazımıştır. Ancak bu arkeolog da (Gerhard Kajmeri) hava akımı yüzünden can vermiştir. Bu olaydan bir süre sonra piramide modern araçlarla giren bilim adamları, Gerhard Kajmeri'nin cesedini bulmuşlar ve piramide donanımsız girme cesaretinden dolayı bu adamın adını tüm dünyaya duyurmuşlardır.
 
Yunus Özyavuz, müzik yaşamına Samsun'da yerel bir radyoda DJ'lik yaparak başlamıştır. O sırada rapper M.C. (Rapper Mic Check ve DJ Mic Check adıyla) "Müstear" ismini kullandı.
 
1998'de yeraltı rap dünyasında halen varlığını sürdüren bir oluşum olan Kuvvetmira'yı kurmuştur. Kuvvetmira grubunda halen kendisi ve Kolera bulunmaktadır. 1999'da "Silahsız Kuvvet" mahlâsıyla Yeraltı Operasyonu isimli toplama albümünde yer aldı. 2001 ve 2002'de Silahsız Kuvvet mahlasıyla peş peşe Sözlerim Silahım ve İhtiyar Heyeti isimli iki albüm çıkarmıştır.
 
Daha sonra Silahsız Kuvvet mâhlasını bırakıp Sagopa Kajmer mâhlasıyla müzik yaşantısına devam etmiştir. Ardından Bir Pesimistin Gözyaşları (2004) ve Romantizma (2005) albümlerini çıkarmıştır. 2004'te Cem Yılmaz'ın G.O.R.A filmi için de müzikler hazırlamıştır. Al 1'de Burdan Yak şarkısına klip çekilmiştir.

 

kaynak:akasyamhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz