Sağlıkta Memnuniyet Oranı Yüzde 74

Sağlıkta Memnuniyet Oranı Yüzde 74
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Asgari yüzde 67, azami yüzde 74, bu hükümetin sağlık hizmetlerinden memnunluk var.''

 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti iktidarı döneminde Türkiye'de önemli değişiklikler gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Arınç, en büyük değişim ve dönüşümü sağlık alanında yaptıklarını bildirdi.

Sağlıkta dönüşümün çeşitli engellemelere rağmen hayata geçtiğini, bu sayede vatandaşın en fazla memnuniyet duyduğu hizmetin sağlık alanında olduğunu anlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Önce kendi bünyemizdeki insanlar, yani sağlıkta çalışanlar, sonra SSK, sonra tüm muhalefet partileri itiraz etti. Amacımız neydi hastaneleri birleştirerek tek çatı altında toplamak. Herkese sosyal güvenlik imkanı vermek, herkesin sağlık hizmetlerinden eşit ve adaletli olarak faydalanmasını temin etmekti. 'Olamaz', 'istemeyiz', 'istemezük' lafları ile hastanelerin birleştirilmesine karşı çıkıldı. Yıllarca mücadele ettik, kanunlarımız kabul edildi, iş yürümeye başladı. Anketlerde, (bu hükümet döneminde hangi hizmetten daha çok memnunsunuz) sorusuna vatandaşımızın yanıtı 11 yıldır değişmedi. Asgari yüzde 67, azami yüzde 74, bu hükümetin sağlık hizmetlerinden memnunluk var.''

Arınç, bakanlıklarda değişimin de bir ihtiyaç olduğunu belirterek, 10 yılda sağlık alanında çok büyük mesafeler katettiklerini vurguladı.

Ankara'da bir taksi şoförünün, Başbakan ile aynı hastaneye gidebiliyor olmasından dolayı bu hükümete oy vereceğini söylediğini, bunun sağlık alanında yapılanları çok iyi özetlediğini söyleyen Arınç, eğitim alanında da yenilikler yaptıklarını, buna karşı çıkanların da olduğunu belirtti.

Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eğitimde değişimi gerçekleştirirken, memleketin elden gideceğinden bahsedenler oldu. 'Şunu kaybedeceğiz, onu kaybedeceğiz' diyenler oldu. Ama biz bu konuda da iddialıyız. Nedir iddiamız, bir defa mecburi eğitimi 12 yıla çıkardık. Eskiden mecburi eğitim 8 yıllık kesintisiz zorunlu eğitimdi. Çocuğu 8 yıl aynı sınıfta tutuyordunuz. Bunun faydalı olmadığını görük. Şimdi 12 yıllık bir mecburi eğitim sistemi var. Umuyorum ki başarılı olacağız.''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı illerde OSB'lerin hala ticaret sanayi odaları tarafından yönetildiğini dile getirerek, OSB'lerin bölgede faaliyet gösteren sanayiciler tarafından yönetilmesi gerektiğini, Manisa'da bu değişim sırasında tartışmaların yaşandığını, Manisa'da ticaret ve sanayi odalarının da ayrı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Sağlık